А на десерт – ніжні й соковиті мафіни!

А на десерт – ніжні й соковиті мафіни!

Зовні ці тістечка нагадують крихітні солодкі кексики, але в складі мафінів обов’язково має бути начинка: (крем, варення) чи шматочки фруктів.

Із сиром і заварним кремом

200 грамів домашнього сиру, 1 склянка борошна, 0,5 склянки цукру, 50 грамів вершкового масла, 0,5 склянки жирного кефіру, 1 яйце, 1, 5 чайної ложки розпушувача, по дрібці ваніліну й солі. Для крему: 0,5 літра молока, 4 столові ложки цукру, 1 яйце, 1 пакетик ванільного цукру, 1 столова ложка борошна, 50 грамів вершкового масла.
Розітріть сир із цукром та ваніліном. Додайте збите яйце, сіль, розтоплене вершкове масло, кефір. Ретельно перемішайте. Потім всипте борошно, попередньо змішане з розпушувачем, і замісіть ніжне тісто.
Для приготування заварного крему змішайте яйце, борошно і 50 мілілітрів молока до однорідної консистенції. У решту молока додайте цукор і закип’ятіть. Залийте яєчно-борошняну масу киплячим молоком, безперервно помішуючи. Поставте на слабкий вогонь і варіть протягом 5 хвилин до загусання. Зніміть з плити, додайте ванільний цукор і масло. Перемішайте. Остудіть.
У паперові формочки для мафінів розкладіть по 1 столовій ложці тіста, зверху – трішки заварного крему, потім – знову тісто. Наповнені на дві третини формочки поставте на деко й відправте в розігріту до 200°C духовку. Випікайте 20 хвилин.

Із шоколадом і вишневими цукатами

200 грамів борошна, 200 мілілітрів молока, 100 грамів шоколаду, 100 грамів цукру, 50 грамів вершкового масла 82,5 % жирності, 2 чайні ложки розпушувача, 1 яйце, 100 грамів вишневих цукатів.
Шоколад і вершкове масло розтопіть на водяній бані. Залиште остигати до кімнатної температури. В окремих посудинах змішайте сухі та рідкі інгредієнти до однорідності. Потім усе з’єднайте і ретельно перемішайте. Додайте вишневі цукати, обережно розподіліть їх ложкою у тісті. Розкладіть тісто у формочки. Випікайте при температурі 200 °C близько 20 хвилин.

Із яблуками і корицею

1 крупне яблуко, 200 грамів борошна, 100 грамів вершкового масла, 2 яйця, 6 столових ложок цукру, 15 грамів розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру, 0,5 чайної ложки меленої кориці.
До розм’якшеного масла додайте яйця і цукор, ретельно перемішайте. В окремій посудині змішайте борошно, ванільний цукор, розпушувач, мелену корицю. Обидві маси з’єднайте, обережно вмішайте в тісто порізане дрібним кубиком яблуко. Розподіліть тісто по формочках. Випікайте в духовці протягом 30 хвилин при 180 °C.

Із сливовим варенням

3 яйця, 1 склянка цукру, 300 грамів вершкового масла, 1,5 пакетика ванільного цукру, 300 грамів борошна, 1 столова ложка розпушувача, 200 грамів варення середньої густоти.
Вершкове масло кімнатної температури розітріть із цукром до білого кольору. По одному вбийте яйця і ретельно перемішайте.
В окремій мисці змішайте попередньо просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно з’єднайте масляно-яєчну масу і борошно. У кожну формочку покладіть столову ложку тіста, злегка ущільніть і зробіть посередині невелике заглиблення, в яке покладіть чайною ложкою трішки сливового варення. Зверху «закрийте» варення тістом (ще по 1 столовій ложці), починаючи викладати його від країв формочки, щоб варення не розтеклося.
Відправте деко з виробами у розігріту до 180 °C духовку на 20 хвилин.

Добавить комментарий