Частування на кожен день

Частування на кожен день

Періодично всі господині відчувають потребу поповнювати свій кулінарний записничок новими рецептами. Найбільший інтерес завжди виникає до страв, які можна готувати для всієї родини.

М’ясні кошики з начинкою

350 грамів м’ясного фаршу, 1 цибулина, 1 яйце, 1 столова ложка сметани, 50 грамів твердого сиру, сіль і спеції за смаком, олія.
З’єднуємо фарш зі злегка обсмаженою цибулею, солимо, перчимо. Розподіляємо масу в силіконові формочки для кексів у вигляді заготовок для тістечок-кошиків. Для приготування начинки змішуємо сметану, яйце, щіпку солі й сир, натертий на середній тертці. Перемішуємо і наповнюємо цією масою кожен кошик. Запікаємо при 200 градусах 30 хвилин. Подаємо з будь-яким гарніром.

Швидкий плов на сковороді

0,5 кілограма м’яса курки, 0,5 кілограма довгозернистого рису, 1 літр води, 2 цибулини, 2 морквини, 5 зубчиків часнику, сіль і приправи до плову, олія.
Курятину нарізаємо на шматочки середнього розміру, цибулю – півкільцями, моркву – соломкою. У глибоку розігріту сковороду наливаємо олію і викладаємо м’ясо та цибулю. Всипаємо сіль, приправи, ретельно перемішуємо. Обсмажуємо масу до позолотіння цибулі.
Додаємо моркву, але перемішувати її не треба. На моркву рівним шаром викладаємо ретельно промитий рис. Заглиблюємо в рис зубчики часнику й трошки солимо. Заливаємо холодною водою, наливаючи її тонкою цівкою. Накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні 10 хвилин. Потім зменшуємо вогонь до найслабшого й готуємо ще 15 хвилин. Кришку бажано не відкривати.
Виключаємо вогонь і залишаємо плов настоюватися на плиті 10 хвилин. Потім відкриваємо кришку й перемішуємо страву. Плов має вийти розсипчастим і ароматним.

Гречаники з яєчною начинкою

600 грамів свинячого фаршу, 150 грамів гречаної крупи, 1 цибулина, 200 мілілітрів олії, 1 яйце, 5 столових ложок панірувальних сухарів, 0,5 чайної ложки перцю чорного меленого, сіль. Для начинки: 4 яйця, 2,5 столової ложки жирної сметани, четвертинка чайної ложки солі, віхтик свіжої петрушки.
Відварюємо гречку в злегка підсоленій воді. Цибулю подрібнюємо й обсмажуємо на олії.
У фарш вбиваємо одне яйце, солимо і перчимо, всипаємо обсмажену цибулю, намагаючись злити зі сковороди не всю олію. З’єднуємо фарш зі злегка остиглою гречкою і ретельно перемішуємо.
Для приготування начинки натираємо на крупній тертці варені яйця, додаємо подрібнену зелень петрушки, трохи солі, сметану. Перемішуємо.
Формуємо гречаники. Беремо невелику порцію фаршу, робимо з нього пласку котлету, на середину викладаємо 2 чайні ложки яєчної начинки, далі защипуємо краї виробу. Обкачуємо сформовані за таким принципом гречаники в панірувальних сухарях. Обсмажуємо на олії з двох боків на середньому вогні.

Запіканка з макаронів

2 яйця, 400 грамів свинячого фаршу, 300 грамів телячого фаршу, 1 цибулина, 1 морквина, 40 мілілітрів олії, 2 столові ложки кетчупу, 120 грамів твердого сиру, 110 мілілітрів молока, дві третини чайної ложки солі, перець чорний мелений.
Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на олії, з’єднуємо з натертою на крупній тертці морквою, перемішуємо й продовжуємо обсмажувати. Додаємо обидва види фаршу, сіль, перець, перемішуємо й смажимо протягом 15 хвилин. Після додавання кетчупу – ще протягом 5 хвилин.
Макарони відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Промиваємо. Дві третини відварених макаронів викладаємо у форму для запікання, зверху рівномірно розподіляємо фарш, далі накриваємо його рештою макаронів. Рясно засипаємо натертим на дрібній тертці сиром, поливаємо яєчно-молочною сумішшю (збити яйця з молоком).
Запікаємо 50 хвилин в нагрітій духовці при 180 градусах. Подаємо в гарячому вигляді. Найкраще смакує з кетчупом.

Фаршировані курячі стегенця

2 курячих стегенця, 200 грамів курячих сердечок, 2 цибулини середнього розміру, 1 чайна ложка суміші коріандру, паприки й чорного перцю, 4 столові ложки олії, 4 морквини, 1 чайна ложка цукру, сіль і перець за смаком, томатний соус для подачі.
Субпродукти обсмажуємо на олії до легкого золотистого кольору, близько 4–5 хвилин. У невеликому казані розігріваємо олію, кладемо нарізану півкільцями цибулю і тушкуємо до карамельного кольору. З’єднуємо сердечка й цибулю, злегка солимо і перчимо.
Із вимитих стегенець зрізаємо зайвий жир. Гострим ножем відокремлюємо м’ясо від кістки аж до основи ніжки. Кістку викидаємо, а стегенце розгортаємо у формі віяла, солимо і приправляємо спеціями. Викладаємо на заготовку начинку з субпродуктів та цибулі. Кількість начинки залежить від розміру ніжки.
За допомогою нитки й голки зашиваємо стегенце, скріплюючи тільки шкіру. У форму для запікання кладемо очищену й порізано навпіл (уздовж) моркву, приправивши її цукром. Зверху викладаємо стегенця. Запікаємо в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 1 години. Періодично поливаємо стегенця витопленим під час приготування соком. Обережно витягуємо нитку. Подаємо стегенця разом із морквою та поливши томатним соусом.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий