Частування пісними стравами

Частування пісними стравами

Тим, хто дотримується Різдвяного посту, за бажанням, можна почастувати гостей і рідних смачними пісними стравами.

Щучки фаршировані

3 невеликих щуки, 1 цибулина, 1 морквина, 200 грамів печериць, 3 столові ложки рисової крупи, перець чорний мелений за смаком, олія для смаження, сіль.
Натерту на крупній тертці моркву й порізану тонкими півкільцями цибулю обсмажте на олії до золотистого кольору. Печериці відваріть у підсоленій воді протягом 10 хвилин. Воду злийте й, коли гриби остигнуть, поріжте на невеликі шматочки.
Рис зваріть до готовності. З’єднайте гриби, овочеву засмажку, рис. Посоліть, поперчіть, акуратно перемішайте.
Рибу всередині трохи посоліть, нафаршируйте цією масою і зашийте кулінарними нитками. Викладіть фаршировану рибу на застелене фольгою деко, трохи посоліть зверху і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Голубці з грибами

2 кілограми капусти, 1 склянка рисової крупи, по 2 морквини і цибулини, 600 грамів печериць, 1 столова ложка томатної пасти, 1 столова ложка борошна, олія, перець чорний мелений, сіль.
Обсмажте на олії порізану кубиком цибулину, додайте натерту на крупній тертці морквину, потім – нарізані часточками гриби. Смажте все разом до золотистого кольору. З’єднайте з відвареним до напівготовності рисом, посоліть, поперчіть.
Для приготування підливи обсмажте подрібнені цибулину й морквину на олії, додайте столову ложку борошна, перемішайте, посоліть. Потім покладіть столову ложку томатної пасти, налийте 2 склянки води й доведіть до кипіння.
Капусту підготуйте для голубців, як зазвичай. Сформуйте вироби, складіть у каструлю і залийте підливою так, щоб вона повністю покрила голубці. Тушкуйте в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

Добавить комментарий