Чому редиска росте гірка або йде в бадилля

Чому редиска росте гірка або йде в бадилля

Іноді редис виростає гірким. Такий урожай приносить засмучення городникам. Найчастіше ця проблема пов’язана з неправильним доглядом за культурою. Розповімо вам, яких помилок не слід припускатися, якщо ви хочете, щоб редис потішив вас чудовими смаковими якостями.
Неправильний полив
Ця рослина любить регулярний і рясний полив. Така процедура необхідна на всіх етапах росту – від посіву до збору коренеплодів. Необхідно домагатися того, щоб ґрунт був зволожений до 20–30 см углиб. Краще проводити полив способом дощування – він не розмиває ґрунт і не травмує коріння. У спекотну погоду грядки потрібно поливати рано вранці та ввечері щодня, у прохолодну – кожні 2–3 дні.
Дуже густа посадка
Не слід садити коренеплоди занадто близько один до одного. В іншому випадку редис буде гірчити. Якщо ви все-таки посієте редис на недостатній відстані, займіться проріджуванням. На 6–7-й день після появи перших сходів необхідно видалити слабкі проростки – відстань між саджанцями має бути близько 3–5 см. Другий етап проріджування проводять через 4 тижні. Тоді необхідно видалити всі слабкі паростки, між бадиллям має бути відстань 1–2 см. Останнє проріджування потрібно проводити після дозрівання перших коренеплодів.
Бур’яни на грядці
Щоб редис порадував вас приємним смаком, потрібно боротися з бур’янами на грядках. Це необхідно робити регулярно. Бур’яни витягують із ґрунту поживні речовини і вологу. Саме через це у редиски вийде неприємний, гіркий смак. Також важливо періодично рихлити ґрунт. Це потрібно робити після кожного поливу рослин на глибину не більше 3–4 см, щоб не пошкодити тендітні корінці редиски.
Несвоєчасний збір урожаю
Для того, щоб не отримати гіркий редис, слід збирати його в міру стиглості. У «перезрілих» коренеплодів смак буде не найкращий.
Ukr.Media.

Поділися:

Добавить комментарий