Цікаво знати

Цікаво знати

Популярні продукти, небезпечні для суглобів

Як зазначають дієтологи, деякі продукти можуть негативно впливати на стан суглобів. Це, наприклад, шпинат, щавель, мариновані огірки й помідори.
Так, у складі шпинату й щавлю міститься значна кількість оксалатів, які при з’єднанні з кальцієм кісток утворюють кристалики солі в суглобових капсулах, що призводить до загострень.
У маринованих овочах, особливо в помідорах і огірках, міститься занадто багато фосфатів. Це теж шкідливо для суглобів. Зовсім відмовлятися від цих продуктів не потрібно, але зловживати ними не варто.
Як зазначають лікарі, запущений артроз або ревматоїдний артрит вилікувати неможливо, але при грамотному підході можна загальмувати їх розвиток. Не останню роль у цьому відіграє харчування. Наприклад, при артрозі слід вживати продукти, які зміцнюють хрящову тканину й запобігають розвитку патологічного процесу.
У щоденний раціон потрібно ввести багаті хондропротекторами (речовини, які поліпшують структуру хряща) курячі та м’ясні хрящі. Багато корисних для суглобів речовин містять і рибні страви.
https://ukrhealth.net/

Принципи раціонального харчування

Харчовий раціон повинен бути збалансований за кількістю білків, жирів і вуглеводів, а отже, продукти, що вживаються в їжу, мають бути різноманітними, як тваринного, так і рослинного походження.
Слід врахувати, що в кожній групі продуктів є такі, які краще обмежити або виключити з раціону. Так, тваринні жири у великій кількості шкідливі для організму тим, що можуть призвести до значного збільшення маси тіла й до відкладення на стінках судин холестеринових бляшок, що сприяє розвитку захворювань серцево-судинної системи, головного мозку та інших органів.
Пересолена їжа також небезпечна тим, що сіль затримує в організмі рідину, а це особливо шкідливо для осіб із захворюваннями серця та судин.
Хлібобулочні вироби й цукор у великих кількостях призводять до збільшення маси тіла, оскільки містять вуглеводи, що легко засвоюються, які в надлишку трансформуються в жири й відкладаються у підшкірній клітковині.
Також слід пам’ятати про спосіб приготування їжі. Рекомендується вживати менше смаженої їжі, тому що при відповідних маніпуляціях усі корисні речовини руйнуються. Вітається приготування продуктів на пару, запікання, тушкування. Не слід їсти величезними порціями. Потрібно їсти небагато і бажано 5–6 разів на день. Такий тип харчування оптимально підтримує хороше самопочуття протягом дня та тримає масу тіла в нормі.
https://zdorovia.com.ua/

Бюджетні способи моментального омолодження

Будь-яка жінка після 40 років прагне «скинути» свої роки. До цього часу мімічні зморшки стають помітнішими, шкіра втрачає рівний тон, з’являються інші недосконалості.
Є прості способи, що допоможуть виглядати молодше без використання салонних косметологічних процедур.
Наприклад, носити бейсболку, коли це доречно. Вона приховує верхню третину обличчя, тому менш помітними стають «гусячі лапки», зморшкувате чоло, міжбрівні складочки й пігментація. Якщо волосся почало рідшати – і це можна приховати.
Замість філерів і ниток із золота спробуйте використовувати консилер. Цей інструмент корекції багато хто недооцінює. За допомогою бюджетного засобу можна замаскувати пігментні плями, кола під очима, а також зробити іншу кольорокорекцію. Також можна замаскувати куточки губ, які почали опускатися.
Дорогі пілінги й косметику з кислотами легко замінити безпечними сорбентами, з яких можна зробити очищувальні маски, розповіли косметологи.
https://womanlife.kyiv.ua/

Поділися:

Добавить комментарий