Деруни  на всі смаки

Деруни на всі смаки

Із картоплі нового врожаю господині обов’язково смажать деруни. Готують їх зазвичай за класичним рецептом, в якому смак страви визначає саме картопля. Але за бажанням її можна урізноманітнити, додавши ще якийсь улюблений інгредієнт.

Із сиром і часником

8 картоплин, 100 грамів твердого сиру, 1 цибулина, 2 зубці часнику, 2 яйця, 3 столові ложки борошна, олія для смаження, сіль, перець чорний мелений за смаком.
Картоплю натріть на дрібній тертці й відіжміть. Додайте яйця та натерті на дрібній тертці сир, цибулю, часник. Посоліть, поперчіть, добре перемішайте. Всипте борошно. Ще раз перемішайте. Розігрійте сковороду, налийте олію.
Смажте картопляні оладки під кришкою на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.

Із курячим філе

450 грамів курячого філе, 800 грамів картоплі, 90 грамів цибулі, 2 яйця, 2 столові ложки сметани, 3 столові ложки борошна, часник сушений за смаком, олія, сіль, перець чорний мелений.
Куряче філе наріжте невеликими шматочками. Кожен шматок трохи відбийте, приправте сіллю, перцем і сушеним часником. Залиште на 15 – 20 хвилин.
Картоплю натріть на крупній тертці, а цибулю – на дрібній. Вбийте в цю масу яйця, посоліть, поперчіть. Перемішайте. Додайте сметану й знову перемішайте, всипте борошно й утретє перемішайте.
На сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладіть картопляні оладки. Зверху на кожен – по шматочку курячого філе, а потім – знову по столовій ложці картопляної маси.
Обсмажте деруни з обох боків до золотистої скоринки. Викладіть на деко й поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Із грибами й сиром

400 грамів шампіньйонів, 300 грамів очищеної картоплі, 150 грамів твердого сиру, 1 цибулина, 2 яйця, олія, сіль, перець чорний мелений.
Шампіньйони наріжте середніми шматочками й злегка обсмажте на сковороді з олією, додайте подрібнену кубиком цибулину й ще трохи потримайте масу на маленькому вогні. Посоліть, поперчіть, перемішайте.
Картоплю натріть на крупній тертці, додайте яйця, перемішайте, посоліть, поперчіть. Посмажте тоненькі деруни на сковороді з олією.
Розкладіть деруни на деко, зверху розподіліть остиглу грибну засмажку. Посипте натертим на дрібній тертці твердим сиром. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку до розплавлення і зарум’янення сиру.

Із кількою

600 грамів дрібної свіжомороженої кільки, 800 грамів картоплі, 1 цибулина, 2 яйця, 2 столові ложки крохмалю, 1 чайна ложка лимонного соку, олія, сіль, перець чорний мелений за смаком.
До натертої на крупній тертці картоплі додайте подрібнену тонкою соломкою цибулю. Влийте свіжовичавлений лимонний сік. Посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте й залиште масу настоюватися протягом 10 хвилин.
Рибу очистіть від нутрощів. Потім промийте та наріжте середніми шматочками. Картопляну масу добре відіжміть руками, зайвий сік злийте. Додайте крохмаль і яйця. Перемішайте. Покладіть підготовлену рибу й знову перемішайте.
Смажте деруни з кількою на олії на середньому вогні по 5 – 7 хвилин з кожного боку.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий