Деруни з начинкою

Деруни з начинкою

Хоч картопля цьогорічного врожаю на ринках досить дорога, навряд чи в родинах, де полюбляють деруни, не побалують себе цією стравою. Іще смачнішими вийдуть картопляні оладки, якщо приготувати їх із начинкою, наприклад, сирною, грибною чи м’ясною.

Із курячим філе

600 грамів курячого філе, 700 грамів картоплі, 1 яйце, 2 столові ложки борошна, сіль, перець, олія для смаження.
Картоплю натріть на дрібній тертці. Філе курки дрібно посічіть. Усе з’єднайте, додайте яйце, сіль, перець і ретельно перемішайте. Смажте деруни на розпеченій сковорідці з олією до золотавої скоринки.

Із грибами

600 грамів картоплі, 300 грамів печериць, 2 цибулини, 2 яйця, 4 столові ложки борошна, 100 грамів сметани, сіль, перець, олія для смаження.
Дрібно порізані гриби обсмажте в невеликій кількості олії. Цибулю і картоплю натріть на дрібній тертці, покладіть сметану, сіль і перець, перемішайте. Далі вбийте яйця, додайте борошно, гриби й знову ретельно перемішайте. Смажте деруни на олії.

Із сиром

1 кілограм картоплі, 200 грамів цибулі, 2 яйця, 2 зубчики часнику, 2 столові ложки (з гіркою) борошна, 2 столові ложки сметани, сіль, чорний мелений перець, олія для смаження. Для начинки: 250 грамів кисломолочного сиру, 1 зубчик часнику, 1 яйце, 1 столова ложка сметани, зелень кропу, сіль, чорний мелений перець.
Сир з’єднайте зі сметаною і розімніть виделкою, потім додайте яйце, посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте. Вичавіть у цю масу часник, покладіть дрібно посічену зелень кропу й знову перемішайте.
Приготуйте картопляне тісто на основі натертих на дрібній тертці картоплі, цибулі, часнику та з додаванням яєць, борошна, сметани, солі, перцю.
У сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладіть на сковорідку круглі тоненькі оладки з картопляної маси. Зверху – сирну начинку. Потім візьміть близько половини столової ложки картопляної кашки й розрівняйте на сирній поверхні кожного оладка, щоб сформувати другий картопляний шар.
Обсмажте деруни з обох боків на середньому вогні до рум’яної скоринки. Подавайте страву теплою зі сметаною.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий