Десерти  з гарбуза

Десерти з гарбуза

Сучасні господині не обмежуються приготуванням із гарбуза солодкої каші. Усе сміливіше цей овоч використовують для борошняних кулінарних і кондитерських виробів. Відмінно смакує він і в запіканках.

 

Оладки

300 грамів м’якоті гарбуза, 1 яйце, 1 столова ложка манки, 4 столові ложки борошна, 2 чайні ложки цукру, 0,5 чайної ложки солі, 4 столові ложки олії (для смаження).
Гарбуз натріть на дрібній тертці, додайте всі інші вказані в рецептурі інгредієнти. Перемішайте масу до сметаноподібної консистенції (у разі потреби долийте трохи молока).
Смажте оладки як зазвичай. Подавайте з медом чи сметаною, а також до чаю.

Кекси

0,5 кілограма м’якоті гарбуза, 50 грамів вершкового масла, 1 яйце, 0,25 склянки цукру, 2 столові ложки меду, 0,3 чайної ложки соди, 0,75 склянки борошна, 100 грамів родзинок, 100 грамів горіхів.
З’єднайте натертий на дрібній тертці гарбуз, масло, яйце, сіль, цукор, мед. Всипте борошно, соду й усе перемішайте. Додайте родзинки, горіхи й знову перемішайте.
Форми для кексів змастіть маслом і посипте борошном, потім викладіть тісто. Випікайте при температурі 200°С 17–20 хвилин.

Тортик

1 кілограм м’якоті гарбуза, 100 грамів вершкового масла, 200 грамів борошна, 50 грамів цукрової пудри, 1 склянка цукру, 4 яйця, 1 столова ложка крохмалю, кориця, мускатний горіх, імбир.
Для приготування пісочного тіста перетріть масло, цукрову пудру, 1 яйце й борошно. Замісіть тісто, розподіліть по формі з високими бортиками й поставте в холодильник.
Тим часом гарбуз наріжте шматочками і запечіть до м’якості, додавши частину цукру та прянощі. Коли печена маса вихолоне, злийте з неї рідину, а густу масу переробіть у блендері. Потім додайте крохмаль, яйця, решту цукру й усе перемішайте.
Форму з тістом, яка була в холодильнику, відправте у духовку (180 градусів) на 7 хвилин. Потім дістаньте, вилийте на тісто гарбузову масу й печіть торт ще 30–40 хвилин. Контролюйте, щоб начинка не пересушилася. Подавайте зі збитими вершками.

Запіканка

0,5 кілограма м’якоті гарбуза, 200 грамів кисломолочного сиру, 4 столові ложки манної крупи, 2 яблука, 2 яйця, 100 грамів горіхів, 50 грамів родзинок, 30 грамів вершкового масла, 3 столові ложки цукру, 1 столова ложка меду, сіль за смаком.
Родзинки розпарте в гарячій воді, горіхи трохи підсушіть на сковорідці й подрібніть. Гарбуз і яблука наріжте кубиками.
Яйця збийте з сіллю і цукром за допомогою міксера. Додайте манну крупу, знову збийте й залиште на 20 хвилин, щоб манка набухла. Потім з’єднайте з протертим через сито сиром, медом і знову збийте до однорідної консистенції.
Викладіть частину тіста в змащену маслом і посипану манкою форму для випікання. Потім покладіть шар гарбуза і яблук, посипте родзинками й горіхами. Зверху знову викладіть шар тіста.
Відправте запіканку в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий