Диво-овоч

Диво-овоч

Перець – корисний і багатогранний овоч, який не завжди вдається повною мірою оцінити, поки не спробуєш його виростити самостійно, пише наша постійна дописувачка Анастасія Кріпак з села Мишурин Ріг, що на Дніпропетровщині. Цього разу вона розповіла про нові сорти солодкого перцю, які торік зростали на її грядках.

«Радію, що минулого сезону, попри несприятливі погодні умови, змогла виростити безліч сортів солодкого перцю. В унікальному овочі сконцентровано безліч корисних для людського організму речовин. Він чудовий у будь-якому вигляді, і саме в ньому містяться гормони радості, які більшість з нас намагається знайти в шоколаді. Перець незамінний взимку, навіть у замороженому вигляді він зберігає майже всі свої корисні властивості. А яке смачне лечо можна з нього приготувати!
Звісно, торік також не обійшлося без складнощів. Багато сортів перцю страждали від сонячних опіків. Інші потерпали від посухи, хоча я всіма силами намагалася їх зберегти. Нарешті серед десятків сортів я вибрала три найсильніших – стресостійкі, посухостійкі та холодостійкі сорти.
Святковий настрій – один з моїх улюблених сортів солодкого перцю. Він дуже стійкий проти вірусних захворювань, сонячних опіків, високої температури. Кущ середньорослий (40–50 см). Плоди жовто-помаранчеві, кубовидної форми, вагою до 300 грамів і з товщиною стінок до 6 мм. Має відмінні смакові властивості.
Гарним також виявився сорт Політ. Він середньоранній, високоврожайний, кущі невисокі, але міцненькі, адже змогли витримати багато великих плодів вагою до 250 грамів кожен. Перчинки конусоподібні, дуже солодкі, в період технічної стиглості світло-зелені, біологічної стиглості – темно-червоні, товстостінні.
Але найбільше мене здивував один надранній сорт. І саме він виявився поза конкуренцією. Сорт Вікторія до початку заморозків радував своїми плодами. Саме з нього вдалося приготувати на зиму чимало смачних страв, а залишки – заморозити. Високоврожайний і невибагливий у догляді перчик вагою до 200 грамів, конусоподібної форми, гладкий, з товщиною стінок 5–7 мм, примітного в стані біологічної стиглості червоного кольору.
Впевнена, що від такого перцю ви також будете у захваті! Тому готова поділитися насінням цих чудових сортів, вирощених і перевірених особисто на городній ділянці, з усіма охочими безкоштовно. Чекаю на листи з вкладеними промаркованими конвертами та зворотньою адресою».

А.В.КРІПАК,
вул.Мошляка, 50,
с.Мишурин Ріг,
Верхньодніпровський район,
Дніпропетровська область,
51610.

Поділися:

Добавить комментарий