Домашнє печиво подарує відчуття затишку

Домашнє печиво подарує відчуття затишку

Ароматна солодка випічка відмінно смакує до чаю, кави, а також якнайкраще годиться для швидкого перекусу в дорозі, за інших обставин поза домом.

Медове

2 яйця, 4 столові ложки цукру, 4 столові ложки меду, 8 столових ложок олії (без запаху), 1 чайна ложка соди, 3,5 склянки борошна.
З’єднайте яйця, цукор, розтоплений мед, олію і ретельно вимішайте вінчиком. Всипте соду, перемішайте й порціями додайте борошно. Замісіть тісто. Воно повинно бути м’яким, але при цьому не липнути до рук.
Покладіть тісто в поліетиленовий кульок і відправте в холодильник на 1 годину. Потім розкачайте з додаванням невеликої кількості борошна у пласт середньої товщини. За допомогою чарочки чи спеціальних формочок виріжте з тіста заготовки. Викладіть на застелене пергаментом деко й відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте до золотавого кольору не більше 10 – 12 хвилин (інакше печиво може стати твердим).

На мінералці

250 грамів вершкового масла, 8 столових ложок цукру, 120 мілілітрів мінеральної води з газом, 0,5 кілограма борошна.
Масло наріжте маленькими шматочками, додайте борошно і розітріть масу до стану крихти. Всипте 6 столових ложок цукру, влийте мінеральну воду кімнатної температури й швидко замісіть тісто. Замотайте тісто в харчову плівку, відправте в холодильник на 1 годину.
Поділіть тісто на 24 рівних шматочки. Кожен шматочок скачайте руками «в ковбаску», потім кінці скріпіть, щоб вийшов виріб у формі кільця (з невеликим отвором всередині).
2 столові ложки цукру висипте на пласку тарілочку рівним шаром, кожне кільце покладіть на цукрову «подушку» й злегка притисніть. На застелене пергаментом деко викладіть печиво цукровим боком догори. Випікайте 15 – 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Молочне

100 грамів вершкового масла, 200 грамів цукру, 80 мілілітрів молока, 1 яйце, 0,5 чайної ложки розпушувача, 400 грамів борошна.
Збийте розм’якшене вершкове масло з цукром. Додайте яйце, молоко і розпушувач, перемішайте. Всипте борошно і замісіть еластичне тісто.
Розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см. За допомогою фігурної формочки чи звичайної чарочки виріжте коржики. Перекладіть вироби на застелене пергаментним папером деко. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 15 хвилин до легкого зарум’янювання країв.

На кефірі

2 склянки кефіру, 1 склянка цукру, 2 столові ложки олії, 1 яйце, 1 чайна ложка соди, 0,5 кілограма борошна, мелена кориця для посипання.
З’єднайте кефір, олію, яйце і цукор, ретельно перемішайте. Потім додайте соду, борошно і замісіть тісто. Розкачайте в тонкий пласт, викладіть на деко, змащене олією, посипте корицею і випікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 15 – 20 хвилин. Гарячим розріжте випечений виріб на шматочки-квадратики.

Морквяне

400 грамів сирої моркви, 80 грамів вершкового масла, 80 грамів цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 5 грамів розпушувача, 2 грами солі, 300 грамів борошна.
Розм’якшене при кімнатній температурі масло розітріть із цукром. Додайте натерту на дрібній тертці моркву й ретельно перемішайте. Всипте сіль, ванільний цукор, розпушувач і знову перемішайте. Додайте просіяне борошно, замісіть тісто. Воно трохи липнутиме до рук.
Скачайте з тіста кульки розміром із волоський горіх. Викладіть на застелене пергаментом деко і помістіть його в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 20 хвилин.

Вівсяне

1 банан, 0,5 склянки вівсяних пластівців швидкого приготування, 2 столові ложки вершкового масла, по жмені подрібнених волоських горіхів і родзинок.
Банан розімніть виделкою до стану пюре, додайте вівсяні пластівці, попередньо розпарені родзинки, горіхи. Усе перемішайте й ложкою викладіть на застелене промасленим папером деко. Кожну заготовку розрівняйте, щоб вона не була товстою. Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.

Поділися:

Добавить комментарий