Фестиваль полтавської галушки став міжнародним

Фестиваль полтавської галушки став міжнародним

У Полтаві в історичному місці – на Івановій горі, біля однієї з міських цікавинок – пам’ятника полтавській галушці, – розгорнувся гастрономічний фестиваль, присвячений брендовій страві нашого краю.
“Маємо бренд. Чому ж тоді не прославити його на всі світи? У цьогорічному дійстві, яке набуває статусу міжнародного гастрофестивалю, беруть участь українці, китайці, грузини, вірмени, канадійці… А завдяки тому, що у Полтаві в цей же час проходить поетичний фестиваль, на свято галушки завітали і німці, і фіни, і шведи”, – розповіла організатор свята Лариса Семеняга, редактор газети “Полтавський вісник”, колишній заступник міського голови з питань культури та директор міського Будинку культури.
У програмі фестивалю – театралізовані дійства, концертні програми, конкурс на кращу полтавську галушку, майстер-класи професійних кулінарів із виготовлення галушок, пельменів, вареників та інших виробів із тіста, урочисте спецпогашення маркованого конверта “Брендова страва у місті Полтава”, виставка творів народних умільців, святкова торгівля галушками.
Цікаво, що цьогоріч у Полтаві представляли і “родичів” галушки – страви грузинської і китайської кухонь – хінкалі та цзяоцзи. Китайські студенти Інституту Конфуція Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна підготували традиційну східну чайну церемонію. До полтавської галушки в театралізованих сценках “залицялися” грузинський хінкалі та українські вареник і борщ.
Відвідувачам пропонували також виставку рушників, показ моделей одягу, різноманітні розваги.
Більше 30 людей із прізвищем Галушка, які приїхали з різних міст України, отримали на згадку пам’ятні сувеніри, разом заспівали пісню про полтавські галушки.
Гостем фестивалю став ведучий кулінарної рубрики “Сніданку з “1+1” Руслан Сенічкін. Він анонсував відзнятий сюжет про галушкове дійство.

Валентина ПЕТРЕНКО
Журналіст

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий