Горіхові десерти

Горіхові десерти

Не має значення, яке ви вимішуєте тісто – бісквітне, дріжджове, пісочне, листкове, додайте жменю подрібнених волоських горіхів – і воно набуде ще чудовішого смаку. Горіхи ідеально поєднуються з курагою, чорносливом, родзинками, м’яким сиром, кунжутом, маком, медом і фруктами.

Пиріг “Легка хмаринка”

200 мілілітрів кефіру, 2 яйця, 200 грамів цукру, 300 грамів борошна, 2 столові ложки меду, 0,3 чайної ложки соди, 1 чайна ложка розпушувача, 1 столова ложка вершкового масла, волоські горіхи, чорнослив.
У кефір всипте соду і залиште на 10 хвилин. Додайте яйця, цукор, мед і добре перемішайте. У борошно покладіть розпушувач і також перемішайте, потім всипте у раніше підготовлену масу. Додайте подрібнені горіхи й чорнослив.
Форму змастіть маслом, присипте борошном, викладіть тісто і печіть при 1800 40 – 45 хвилин.

Пиріг “Кавове свято”

Для тіста: 0,5 кілограма борошна, 0,5 склянки кефіру, 2 столові ложки молока, 50 грамів дріжджів, 100 грамів цукру, 0,5 склянки розтопленого вершкового масла, 5 жовтків, щіпка солі, цедра з половини лимона. Для начинки: 200 грамів мелених горіхів, 150 грамів цукру, 1 збитий у піну білок, 0,5 склянки настояної натуральної кави, пакетик ванільного цукру.
Дріжджі з’єднайте з теплим молоком і 1 столовою ложкою цукру. Дайте масі побродити, потім влийте в посудину з борошном, додайте кефір, розтерті з цукром жовтки, тепле розтоплене масло, сіль, цедру. Замішуйте тісто, доки не з’являться пухирці. Накрийте рушником і поставте в тепле місце, щоб підійшло.
Далі викладіть тісто на посипану борошном дошку, перемісіть, поділіть на дві частини і розкачайте коржі. Один корж покладіть на лист, застелений пергаментом, і поколіть по всій поверхні виделкою.
Вказані в рецептурі інгредієнти для начинки з’єднайте й викладіть, рівномірно розподіливши, на корж. Зверху накрийте другим коржем. Випікайте в духовці при температурі близько 200 градусів протягом 40 хвилин.

Печиво

200 грамів волоських горіхів, 3 склянки борошна, 2 яйця, 1 склянка цукру, 120 грамів вершкового масла.
На сухій сковорідці підсушіть горіхи, потім остудіть і подрібніть до стану борошна. Розтоплене масло розітріть із цукром, поступово вмішайте борошно, вбийте яйця, всипте горіхи.
Вимісіть тісто і скачайте в кулю. Замотайте в плівку й приберіть в холодильник на 1 годину. Холодне тісто розкачайте і виріжте за допомогою формочок печиво. Викладіть на деко і випікайте протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий