Яблучні ласощі

Яблучні ласощі

Найпопулярнішим фруктом в Україні здавна є яблука. Їх щедро родять місцеві садки, тож ціни на смачні соковиті плоди зазвичай прийнятні.
Якщо свіжими яблуками ви вже наласувалися досхочу, запечіть ці фрукти в духовці. Страва вважається не тільки корисною, а й дієтичною, ідеально підходить для розвантажувальних днів. Перед запіканням яблука слід наколоти зубочисткою, щоб у процесі приготування шкірка не лопнула й не витік сік.
Якщо наміру худнути немає, можна запікати яблука з різними солодкими начинками. Особливо порадують такі смаколики дітлахів.

Із сиром

6 яблук середнього розміру, 100 грамів родзинок, 200 грамів домашнього кисломолочного сиру, 50 грамів вершкового масла, 4 столові ложки меду, дрібка кориці.
Виріжте з яблук серцевину й сформуйте ножем заглиблення для укладання начинки.
Сир розімніть виделкою, додайте мед, корицю, заздалегідь розпарені родзинки, масло й акуратно розмішайте. Начиніть цією масою підготовлені яблука. Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко фольгою, викладіть яблука й запікайте протягом 15 хвилин. Запечене до готовності яблуко повинно легко протикатися зубочисткою.

Із вівсяними пластівцями

4 великих яблука, 4 столові ложки вівсяних пластівців, 4 столові ложки меду, 1 столова ложка родзинок, 2 столові ложки мигдалю, сік 1 лимона, дрібка меленої кориці.
Яблука розріжте навпіл, очистіть від серцевини й скропіть соком лимона. Вівсяні пластівці змішайте з подрібненими горіхами, родзинками, медом і корицею. Нафаршируйте половинки яблук готовою начинкою і поставте в духовку на 20 хвилин при температурі 1800С. Запечені яблука полийте медом.

Із калиною

6 великих яблук, жменька горіхів, 2 столові ложки родзинок, 1 столова ложка сушених ягід калини, 20 грамів ванільного цукру, 2 столові ложки вершків, дрібка кориці.
Із 4 яблук зріжте «кришечки» (четвертинки яблука), очистіть від насіння та перетинок, помістіть у духовку на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Інші 2 яблука почистіть, натріть на крупній тертці, додайте вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки й калину. Начиніть цією масою підпечені яблука, прикрийте «кришечкою» з яблука і печіть іще 15 хвилин. За бажанням притрусіть печені яблука цукровою пудрою.

Із горіхами й родзинками

Яблука, родзинки, волоські горіхи, цукор.
Видаліть за допомогою ножа серцевину з яблука так, щоб утворилося конусоподібне заглиблення (а не наскрізний отвір).
Ядра волоських горіхів потовчіть, додайте попередньо розпарені у воді родзинки, цукор і перемішайте. Начиніть цією сумішшю яблука й викладіть у глибоку форму для запікання. На дно форми налийте трохи води. Запікайте в духовці при температурі 180 – 200 градусів. Для приготування яблук середнього розміру вистачить 15 хвилин, великі краще запікати близько 25 хвилин.

Із корицею

Яблука, мелена кориця, цукор, трішки вершкового масла.
Зробіть у яблуках конусоподібні заглиблення. На дно кожного покладіть шматочок вершкового масла. З’єднайте корицю із цукром і засипте цю суміш у яблука. Далі запікайте, як і в попередньому рецепті.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий