Яйце від курки чи яйце від  перепілки: обираємо продукти для повноцінного харчування

Яйце від курки чи яйце від перепілки: обираємо продукти для повноцінного харчування

Прагнучи дотримуватися здорового способу життя, багато людей замінюють у своєму раціоні звичайні продукти на розрекламовані «корисніші» аналоги. Як правило, вони дорожчі. При цьому твердження про їх цілющий вплив на організм не завжди відповідають дійсності. Показовий приклад – вибір між курячими та перепелиними яйцями.

До найпопулярніших продуктів харчування традиційно належать курячі яйця. Поряд із цим товаром у магазинах майже завжди запропоновані яйця від перепілок. Нині попит на них знизився, а ще кілька років тому їх розмітали з полиць турботливі батьки та прихильники здорового способу життя з надією обмежити надмірне потрапляння в організм холестерину. Нині вже відомо, що це була омана. Оскільки в цілому жиру в перепелиних яйцях більше, ніж у курячих, то більше й холестерину.
Так само міфом виявилося твердження, що курячі яйця калорійніші. Насправді в перепелиних незначно, але більше калорій. У 100 грамах курячих яєць міститься 143 ккал, а в 100 грамах перепелиних – 158 ккал.
Розвінчали фахівці й міф про те, що від перепелиних яєць неможливо занедужати на сальмонельоз. Самі перепілки на нього справді не хворіють. Це пов’язано з тим, що температура їхнього тіла становить 42 градуси. Такої температури патогенні бактерії не витримують і гинуть. А от на яйці від перепілки сальмонели можуть оселитися. Тобто загроза захворіти у людей залишається.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий