Як покращити травлення якщо ви переїли

Як покращити травлення якщо ви переїли

Усі ми любимо смачно поїсти. Втриматися, щоб не з’їсти зайвого, інколи буває важко. Але розплата за гастрономічний кайф неминуча – у вигляді тяжкості у шлунку й дискомфорту. На щастя, можна покращити своє самопочуття, якщо запити з’їдене правильним напоєм.
Дехто має звичку перед застіллям випивати таблетку засобу для покращення травлення (наприклад, мезим, креон). Ідея непогана. Головне, не забути зробити це до того, як гарно наїстися. Якщо ж схаменулися вже після того, коли стало важко встати з-за столу, дієтологи радять випити наступні напої.
Вода. Вона відіграє основну роль у підтримці травних процесів. Стимулювати їх можна, додавши до простої води сок лимона чи лайма, гілочку м’яти або розмарину. Не обмежуйтеся однією склянкою! Пийте якомога більше.
Комбуча. Чайний гриб, який раніше «вирощували» вдома, тепер можна купити в магазині. Щоправда, експерти кажуть, що він програє домашньому і не має таких цілющих властивостей. Але в ньому є пробіотики, які сприяють нормальній роботі кишківника. Напій покращує травлення та регулює дефекацію.
Імбирний чай. Імбир давно відомий здатністю зміцнювати травну систему й запобігати проблемам із травленням (печія, підвищена кислотність тощо). Чай з цим коренем стимулює виділення слини, жовчі та шлункового соку, полегшуючи розщеплення їжі.
Ромашковий чай. Він не тільки має протизапальні властивості, а й може знімати спазми стравоходу. Якщо ви переїли, чай допоможе заспокоїти подразнення у шлунково-кишковому тракті, зняти відчуття дискомфорту.
Лимонад із перцем. Напевно, такого напою ви ще не пробували, але варто мати його на увазі. Вичавіть у воду лимонний сік (концентрація залежить від ваших смаків) і додайте дрібку кайєнського перцю. Він стимулюватиме роботу печінки й допомагатиме організму позбутися токсинів. А лимонний сік покращить травлення і знизить кислотність.
Напій із куркумою. Куркумін – основна речовина куркуми, має протизапальні та антиоксидантні властивості. Якщо в склянку гарячої води додати 1 чайну ложку куркуми та 1/2 чайної ложки лимонного соку, цей напій допоможе швидко позбутися відчуття дискомфорту.
Томатний сік. Він – джерело клітковини, яка сприяє травленню і знижує ризик виникнення закрепів. Відповідно, сік нормалізує роботу кишківника. А заодно й печінки, яка також відіграє важливу роль у травленні.
Деякі з цих напоїв та інгредієнтів мають протипоказання, тому перед вживанням обов’язково порадьтеся з лікарем.
https://radioclub.ua/

Поділися:

Добавить комментарий