Калейдоскоп професійної майстерності

Калейдоскоп професійної майстерності

Традиційний День професійної майстерності “Святковий калейдоскоп” провели напередодні новорічних свят у Полтавському університеті економіки і торгівлі. Феєрію смаколиків – розписних пряників, вафельних будиночків, різдвяних хлібців, різнокольорових коктейлів, тортів, кексів, тістечок – приготували студенти, які вчаться на технологів і фахівців громадського харчування.
Факультет харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, який організував свято кулінарії, є центром наукових, теоретичних і практичних досліджень у сфері готельного господарства, громадського харчування, ресторації та туристичних послуг. Якісна фахова підготовка студентів дозволяє гідно представляти університет на базах закордонних практик і стажувань у Болгарії, Туреччині, Китаї, Німеччині, Франції та США.
Студенти, аспіранти, викладачі факультету продемонстрували свої розробки та здобутки, практичні навички, отримані під керівництвом знаних в Україні та за її межами науковців, практиків, професіоналів-викладачів у результаті навчання в ПУЕТ і проходження щорічного професійного закордонного та місцевого стажувань у закладах готельно-ресторанного господарства, туристичного бізнесу та на підприємствах харчової промисловості.
Фахові дегустаційні комісії оцінювали не тільки якість готових страв, рецептуру, оздоблення, а й рівень теоретичної і практичної підготовки студентів.
У рамках свята відбувся відбірковий етап Полтавського регіонального кулінарного конкурсу, який проводитиметься на базі ПУЕТ навесні 2018 року. Журі обрало команду-переможця, яка представлятиме університет на цьому професійному змаганні.
Свої уміння в приготуванні, сервіровці, подачі страв української, європейської, східної кухонь показали учні й студенти відповідних спеціальностей технікумів, коледжів, професійно-технічних навчальних закладів Полтави та області.
Виставку смачних шедеврів оглядали міський голова Полтави Олександр Мамай, ректор ПУЕТ, професор Олексій Нестуля, декан факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, доцент Вячеслав Скрипник, відомий телеведучий, кулінарний експерт програми “Все буде добре” Костянтин Грубич, інші почесні гості. Під час роботи виставки і святкового концерту кращим студентам вручено нагороди та відзнаки.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий