Кондитерське диво, його  велична ніжність Торт

Кондитерське диво, його велична ніжність Торт

Зазвичай господині печуть торти з нагоди родинних свят. Серед найпопулярніших – медові й шоколадні, «сметанники» і «наполеони». Усе це класика кондитерського мистецтва. Утім існує і чимало варіацій із додаванням найнесподіваніших складників.

Фруктовий бісквітний

Для тіста: 6 яєць, 6 столових ложок (з гіркою) борошна, 6 столових ложок цукру, 1 пакетик ванільного цукру, дрібка солі. Для начинки: банани, груші й ківі, 0,5 кілограма сиру «Рікота», 1 баночка згущеного молока, кокосова стружка.
Яєчні білки збийте з дрібкою солі й цукром, поступово додаючи його в процесі збивання. Потім покладіть по 1 жовтку й знову все збийте міксером. Просійте в цю масу борошно (частинами) і вимішайте лопаткою до однорідності. Тісто повинно бути пишним.
Перекладіть тісто у вистелену пергаментним папером форму. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Для приготування крему перемішайте до однорідності сир зі згущеним молоком і кокосовою стружкою. Фрукти очистіть і наріжте тонкими скибочками.
Готовий остиглий бісквіт поділіть за допомогою міцної нитки на 3 коржі. Для цього спочатку зробіть ножем на бічній частині бісквіта насічки по колу. Встановіть у насічку нитку й протягніть її плавним рухом через увесь шар тіста.
Кожен корж рясно змастіть кремом і укладіть зверху підготовані фрукти. На перший корж – груші, на другий – банани, а на верхній – ківі. Відправте торт у холодильник на 12 годин для просочення.

Сирно-карамельний

Для тіста: 450 грамів борошна, 150 грамів вершкового масла, 150 грамів цукрової пудри, 1 пакетик ванільного цукру, 2 яєчні жовтки, 200 грамів сметани, 1 чайна ложка (з гіркою) розпушувача, 0,25 чайної ложки солі. Для начинки: 700 грамів кисломолочного сиру, 200 грамів сметани, 250 грамів вареного згущеного молока, 100 грамів цукрової пудри, 1 пакетик ванільного цукру.
У просіяне борошно додайте цукрову пудру, розпушувач, ванільний цукор, сіль і ретельно перемішайте. Покладіть натерте на крупній тертці вершкове масло. Розітріть отриману масу до стану крихти. Додайте попередньо змішані зі сметаною яєчні жовтки. Замісіть тісто. Розділіть на три частини, скачайте в кульки, замотайте в харчову плівку й відправте в холодильник на 20 хвилин.
Щоб приготувати крем, з’єднайте кисломолочний сир, цукрову пудру, ванільний цукор і сметану. Збийте масу за допомогою блендера. Додайте варене згущене молоко й ретельно перемішайте ложкою.
З охолодженого тіста розкачайте коржі й випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, 15–20 хвилин. Нерівні краї обріжте й подрібніть отримані шматочки за допомогою качалки на крихту.
Змастіть коржі кремом-начинкою, зверху посипте крихтою. Витримайте торт у холодильнику 5 годин.

Шоколадний

Для тіста: 320 грамів борошна, 330 грамів цукру, 0,75 склянки води, 0,75 склянки олії, 300 грамів сметани, 4 столові ложки какао-порошку, 1,5 чайної ложки розпушувача. Для крему: 200 грамів вершкового масла, 140 грамів згущеного молока, 1 столова ложка какао-порошку. Для глазурі: 100 грамів вершкового масла, 100 грамів чорного гіркого шоколаду.
В одній ємності змішайте просіяне борошно, какао-порошок, розпушувач і цукор, в іншій – воду, олію і сметану. Потім з’єднайте рідкі компоненти з сухими й ретельно перемішайте.
Викладіть тісто у форму, застелену промасленим пекарським папером. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Випечений бісквіт остудіть, а відтак розріжте на три рівні частини за допомогою нитки.
Для приготування крему розм’якшене вершкове масло збийте міксером на великій швидкості. Додайте какао-порошок і згущене молоко, після чого ще хвилину продовжуйте збивати.
Перемастіть коржі кремом. Для отримання глазурі розтопіть на водяній бані вершкове масло і подрібнену шоколадку до стану гладкої емульсії. Коли глазур трохи остигне, залийте нею верх і боки торта. Помістіть торт у холодильник на 4 – 5 годин.

Добавить комментарий