Консервуємо болгарський перець

Консервуємо болгарський перець

Після того, як огірочки засолені й замариновані, помідори також посіли своє почесне місце на поличках у погребі чи підвалі, саме час подбати про консервацію болгарського перцю.

У томатному соусі

5 кілограмів болгарського перцю, 3 літри томатного соку (несолоного), 1 склянка олії, 0,5 склянки цукру, 6 столових ложок оцту, 2 столові ложки солі, прянощі за смаком (перець горошком і запашний, лавровий лист, гвоздика, часник).
Болгарський перець поріжте на четвертинки, очистіть від насіння.
Томатний сік вилийте у велику каструлю. Додайте цукор, сіль, прянощі й оцет. Після закипання влийте олію, а потім покладіть увесь болгарський перець. Ретельно розмішайте і варіть, помішуючи, 15 хвилин.
Гарячим перець розкладіть у банки, наповнюючи їх якомога щільніше. Залийте соком з каструлі, закатайте кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного остигання.

Смажений із часником

2,5 кілограма дрібного болгарського перцю будь-якого кольору, 1 часничина, 1 гірка перчина, 0, 3 склянки оцту, 1 склянка цукру, олія для смаження, 1 столова ложка солі (з гіркою).
Налийте олію на сковороду й обсмажте цілі перчини з усіх боків до рум’яної скоринки. Укладіть перець у трилітрову банку шарами, чергуючи з дрібно нарізаним часником: шар перцю, шар часнику, шар перцю і так далі.
Насипте в банку з перцем сіль і цукор. Залийте окропом на дві третини висоти банки, додайте оцет, а потім долийте водою до самого верху. Закатайте банку кришкою, переверніть догори дном, укутайте й залиште остигати.

Маринований

3 кілограми болгарського перцю (м’ясистого, жовтого чи червоного), 1 склянка олії, 1 склянка оцту, 0, 5 склянки цукру, 1 часничина, 2 столові ложки солі, лаврове листя, пучок петрушки, перець горошком, гвоздика.
Порозрізайте перчини навпіл уздовж і очистіть від насіння. Потім кожний шматок розріжте ще на дві смужки.
У велику каструлю налийте води (600 мл). Додайте оцет і олію, цукор і сіль. Поставте на плиту, доведіть до кипіння.
У киплячий маринад покладіть шматочки перцю, дочекайтеся, поки рідина знову закипить, і тушкуйте овочі 10 хвилин під кришкою, постійно перемішуючи.
На дно півлітрових банок укладіть по 3 – 4 зубчики подрібненого часнику, 2 гілочки петрушки, 2 лаврових листки, 5 горошин перцю, 2 бутони гвоздики. Щільно наповніть банки гарячим перцем. Залийте маринадом з каструлі доверху. Закатайте кришками, переверніть, укутайте товстим рушником до повного охолодження.

У медовій заливці

1 кілограм болгарського перцю, 4 столові ложки меду, 4 столові ложки оцту, 3 чайні ложки олії, 1 чайна ложка чорного перцю горошком, 1 чайна ложка зерен коріандру, 2 чайні ложки солі.
Кожну перчину поріжте на 6 повздовжніх смужок. Щільно укладіть шматочки в банки, наповнюючи їх доверху. Залийте кип’ятком, накрийте кришками й залиште на 10 хвилин.
У каструлю налийте мед, покладіть сіль, перець горошком і зерна коріандру. Злийте гарячу воду з банок прямо в цю посудину, додайте оцет, доведіть маринад до кипіння і знову залийте перець у банках.
Закатайте банки кришками, переверніть, укутайте.

Поділися:

Добавить комментарий