Корисні страви  з червоного буряка

Корисні страви з червоного буряка

Цей простий овоч не тільки цілий рік доступний усім за ціною, а й дуже корисний для здоров’я. Його широко застосовують у народній медицині. У червоному буряці містяться вітамін С та вітаміни групи В, вітамін РР і вітамін Е, кальцій, залізо, йод, магній, фосфор та інші корисні речовини.

Салат

3 буряки середнього розміру, 150 грамів сметани, 1 столова ложка тертого хріну, 1 (неповна) чайна ложка меленої кориці, цукор, сіль.
Буряки спечіть у духовці заздалегідь – наприклад, напередодні ввечері. Перед запіканням кожен овоч щільно загорніть у декілька шарів фольги. Покладіть у жаротривку форму й поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину. Потім духовку вимкніть і залиште в ній буряки «доходити» до ранку.
Готові буряки почистіть, наріжте кубиком. Присипте меленою корицею і перемішайте.
Для приготування заправки змішайте сметану з натертим хріном (можна використати як свіжий, так і готову столову приправу), додайте по дрібці солі й цукру.
Буряк викладіть у салатник і полийте сметанною заправкою, це бажано зробити безпосередньо перед подачею до столу.

Котлетки

800 грамів буряка, 1 яйце, 100 грамів манної крупи, 60 мілілітрів олії, 2 зубці часнику, сіль.
Відварений чи спечений буряк натріть на крупній тертці. В отриману масу додайте яйце, манну крупу, подрібнений часник і сіль. Усе перемішайте.
Розігрійте сковороду, налийте олію і викладайте бурякові котлетки столовою ложкою, надаючи їм при цьому потрібної форми. Через 2 – 3 хвилини переверніть вироби на інший бік і також підсмажте.

Закуска

4 буряки середнього розміру, 400 грамів курячої печінки, 8 столових ложок оливкової олії, яблучний оцет, кмин, сіль, чорний мелений перець.
Розігрійте на сковороді оливкову олію і обсмажте в ній курячу печінку протягом кількох хвилин на сильному вогні. Посоліть, поперчіть, приправте меленим кмином. Викладіть печінку на окрему тарілку.
Налийте на сковорідку 2 столові ложки яблучного оцту, трохи нагрійте й знову викладіть печінку. Тушкуйте протягом 3 – 4 хвилин, постійно помішуючи. Зніміть сковорідку з вогню та дайте печінці остигнути.
Охолоджену печінку поріжте кубиком. Додайте так само подрібнений відварений буряк. Полийте оливковою олією, змішаною з оцтом до смаку.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий