Користь ячки

Користь ячки

Грубі волокна. Існує думка, що найбільше їх у вівсянці. Це не так. Саме ячна крупа містить максимальну частку грубих волокон, що забезпечує очищення кишечнику.
Повільні вуглеводи. Їх в ячній крупі більше 60 відсотків, через що вона вважається калорійним продуктом. При цьому її споживання не призводить до різких стрибків рівня інсуліну в крові, а забезпечує повільне і тривале надходження енергії в організм. Це є гарною профілактикою діабету і зайвої ваги, а також хвороб підшлункової залози.
Лізин. Це цінна амінокислота, яка не синтезується в організмі людини. При цьому вона є елементом колагенових волокон, які формують шкіру, суглоби, кістки і відповідають за гостроту зору. А значить, каша корисна для всіх, хто хоче виглядати молодо і красиво довгий час.
Білок, вітаміни. Завдяки збереженню плодових оболонок в ячній крупі залишається більше рослинного білка, вітамінів групи В, селену. З мікроелементів злак лідирує за вмістом фтору, калію. Ці речовини беруть участь у будові м’язів, нервової системи, забезпечують здоров’я судин.
Збалансований склад злака робить його ідеальним для дитячого харчування, підходить для дієтичного столу, дозволяє швидко відновлювати сили при навантаженнях, тому що постачає енергією.

Поділися:

Добавить комментарий