Грубі волокна. Існує думка, що найбільше їх у вівсянці. Це не так. Саме ячна крупа містить максимальну частку грубих волокон, що забезпечує очищення кишечнику.
Повільні вуглеводи. Їх в ячній крупі більше 60 відсотків, через що вона вважається калорійним продуктом. При цьому її споживання не призводить до різких стрибків рівня інсуліну в крові, а забезпечує повільне і тривале надходження енергії в організм. Це є гарною профілактикою діабету і зайвої ваги, а також хвороб підшлункової залози.
Лізин. Це цінна амінокислота, яка не синтезується в організмі людини. При цьому вона є елементом колагенових волокон, які формують шкіру, суглоби, кістки і відповідають за гостроту зору. А значить, каша корисна для всіх, хто хоче виглядати молодо і красиво довгий час.
Білок, вітаміни. Завдяки збереженню плодових оболонок в ячній крупі залишається більше рослинного білка, вітамінів групи В, селену. З мікроелементів злак лідирує за вмістом фтору, калію. Ці речовини беруть участь у будові м’язів, нервової системи, забезпечують здоров’я судин.
Збалансований склад злака робить його ідеальним для дитячого харчування, підходить для дієтичного столу, дозволяє швидко відновлювати сили при навантаженнях, тому що постачає енергією.
