Легкі салати проти авітамінозу

Легкі салати проти авітамінозу

Навесні ми часто відчуваємо млявість, втому, апатію, що пояснюється відсутністю в організмі необхідних вітамінів. Зарадити проблемі можна, збагативши свій щоденний раціон корисними продуктами й стравами. Наприклад, салатами на основі капусти різних видів.

250 грамів маринованої морської капусти, 1 морквина, 1 кисло-солодке яблуко, 1 свіжий огірок, 3 варених яйця, 100 грамів сметани, віхтик петрушки, сіль.
До натертої на крупній тертці моркви додайте морську капусту, нарізаний тонкими пів кружальцями огірок, скибочки яблука та довільно подрібнені яйця. Посічіть зелень петрушки й також покладіть у салат. Посоліть, заправте сметаною і перемішайте.
***
Пів червоної капустини середнього розміру, пів пекінської капустини, 1 дрібний гранат, 2 зубці часнику, віхтик кропу, 2 столові ложки яблучного оцту, олія (соняшникова нерафінована чи оливкова), сіль.
Нашаткуйте червону капусту, трохи підсоліть і перетріть руками, щоб капуста стала м’якшою. Додайте нашатковану пекінську капусту, дрібно посічений кріп і зерна граната за смаком. Вичавте в салат часник, додайте сіль, оцет і олію. Все добре перемішайте.
***
По 150 грамів червоної капусти, пекінської капусти й звичайної квашеної, пів цибулини, 3 столові ложки нерафінованої олії, сіль, перець чорний мелений, 0,25 чайної ложки цукру, сіль.
Як і в попередньому рецепті, нашаткуйте, підсоліть і злегка перетріть червону капусту, але цього разу разом із подрібненою цибулею. Влийте олію. Додайте дрібно посічену квашену капусту та тонко нашатковану пекінську. Всипте цукор, сіль, акуратно перемішайте.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий