Ліниві голубці:  швидко й смачно

Ліниві голубці: швидко й смачно

Готувати голубці за класичним рецептом довго, тому переважно господині балують родину цією смакотою на свята. У будні ж можна приготувати спрощений варіант страви – так звані ліниві голубці.

0,5 кілограма будь-якого м’ясного фаршу, 3 помідори, 1 морквина, 2 цибулини, 300 грамів капусти, 1 яйце, 0,75 склянки рису, 200 грамів сметани, 1 склянка води, 100 грамів панірувальних сухарів, олія, сіль, перець чорний мелений, інші приправи за смаком.
Нашатковану капусту залийте окропом на 10 хвилин. У м’ясний фарш додайте дрібно нарізану цибулину, вбийте яйце, посоліть, поперчіть, добре перемішайте. Потім додайте віджату від води капусту, зварений майже до готовності рис і знову все перемішайте.
Обсмажте на сковорідці в олії дрібно нарізану цибулину, додайте натерту на крупній тертці моркву, відтак – нарізані невеликим кубиком помідори. Тушкуйте все разом 2–3 хвилини, потім залийте водою, в яку попередньо додали сметану. Посоліть, поперчіть, покладіть інші улюблені приправи.
Сформуйте з фаршу вироби довгастої форми, обкачайте в панірувальних сухарях, викладіть на змащене олією деко, залийте теплим соусом і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
***
0,5 кілограма свинячого фаршу, 100 грамів рису, 2 морквини, 1 цибулина, 400 грамів капусти, 1 яйце, 5 столових ложок олії, 200 грамів томатного соусу, 200 грамів сметани, 6 столових ложок борошна, лаврове листя, сіль, перець чорний мелений за смаком.
Рис відваріть до напівготовності. Натерту на крупній тертці моркву й нарізану кубиком цибулю обсмажте в олії, додайте нашатковану капусту, влийте 100 мілілітрів води й тушкуйте на маленькому вогні 15 хвилин.
З’єднайте тушковані овочі, свинячий фарш, подрібнене варене яйце. Посоліть, поперчіть. З отриманої маси сформуйте вироби у вигляді котлеток, запаніруйте у борошні й злегка обсмажте на олії на великому вогні.
Сметану змішайте з томатним соусом і залийте цією сумішшю ліниві голубці. Тушкуйте 1 годину на повільному вогні.

Добавить комментарий