Літо в банці: заготовки  з малини й смородини

Літо в банці: заготовки з малини й смородини

Варення з малини та смородини належить до найпопулярніших заготовок на зиму. Воно не тільки смачне, а й дуже корисне. Чим більше мами зварять такого десерту, тим менше їхня малеча проситиме цукерок та інших сумнівних магазинних солодощів.

«Рубінове» варення

1 кілограм малини, 1,5 кілограма цукру.
Малину переберіть. Якщо ягоди тільки-но зібрані, промивати їх не потрібно. Користуючись склянкою, засипте малину й цукор (почергово) у велику каструлю. Залиште на 3 – 4 години, щоб утворився сік.
Злийте сік у велику миску, поставте на вогонь і варіть 10 – 15 хвилин. Це потрібно, щоб варення було густим. В отриманий сироп додайте малину, перемішайте, доведіть до кипіння і варіть, знімаючи пінку, 15 хвилин. Готове малинове варення гарячим розфасуйте в стерилізовані банки.

Варення без кісточок

1 кілограм малини, 1,2 кілограма цукру, 1 неповна склянка води.
Малину помийте, відправте в каструлю і додайте воду. Варіть на маленькому вогні 15 хвилин, щоб ягоди розм’якли. Дайте малині трохи охолонути, а потім за допомогою дрібного сита чи марлі, складеної вдвічі, видаліть кісточки.
Одержаний сік вилийте в каструлю, додайте цукор, доведіть до кипіння і варіть, постійно помішуючи, протягом 1 години. У процесі приготування знімайте піну. Закатайте варення в банки.

«Сира» смородина з цукром

1 кілограм смородини, 1 кілограм цукру.
Перебрану й помиту смородину висипте у глибоку ємність, засипте цукром. Перетріть виделкою і залиште на 20 хвилин, до розчинення кристалів цукру. Розлийте варення в простерилізовані сухі (щоб маса не забродила) банки, накрийте кришками й зберігайте в холодильнику. Інший варіант – розлийте варення в пластикові контейнери й приберіть у морозилку.

Джем

1 кілограм чорної смородини, 1, 5 кілограма цукру.
Помиті ягоди висипте на тканину тонким шаром, щоб стекла вода. З’єднайте у великій мисці цукор і смородину, розімніть виделкою. Доведіть до кипіння на середньому вогні, знімаючи пінку. Варіть 10 хвилин. Гарячий джем розфасуйте в стерильні банки, закатайте кришками й укутайте до охолодження.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий