Любителям чипсів

Любителям чипсів

Від задоволення похрустіти чипсами мало хто відмовиться, навіть усвідомлюючи, що пропонований у магазині продукт негативно впливає на наше здоров’я. Щоб мінімізувати шкоду, можна приготувати чипси вдома.

У мікрохвильовці

3 великі довгасті картоплини, 0,5 чайної ложки дрібної солі, 1 чайна ложка меленої паприки, 0,3 столової ложки оливкової олії.
Картоплю очистіть, помийте. Наріжте звичайним ножем чи за допомогою спеціальної насадки для тертки (насадка для шаткування). Товщина картопляних кружечків повинна бути в межах 2 мм. Кожен кружечок протріть паперовою серветкою, щоб вона увібрала зайву вологу. Можна також нанизати картопляні кружечки на дерев’яні шпажки й викласти їх зверху над широкою піалою, щоб зайва рідина стекла, а картопля трішки підсохла.
Тарілку в мікрохвильовій печі застеліть пергаментним папером, викладіть на нього підготовлену картоплю в один шар. Злегка посипте сіллю і паприкою. Готуйте на максимальному режимі протягом 3–4 хвилин. Картопля повинна злегка підрум’янитися.

У духовці

1 кілограм картоплі, 2 чайні ложки орегано, 2 чайні ложки куркуми, трішки олії, сіль за смаком.
Картоплю наріжте, як і в попередньому рецепті. Потім промийте її водою через сито, щоб видалити зайвий крохмаль. Залиште в такому вигляді на пів години. Старанно висушіть паперовими рушниками, інакше картопля в духовці стушкується.
Додайте в миску до картоплі сіль, куркуму, сушений орегано. Влийте буквально краплю олії й перемішайте руками.
Застеліть деко пергаментом. Зверху акуратно викладіть картоплю в один шар. Запікайте при температурі 200 градусів приблизно 10 хвилин. Слідкуйте, щоб чипси не згоріли.

Поділися:

Добавить комментарий