М'ясні делікатеси  до різдвяного частування

М’ясні делікатеси до різдвяного частування

На Різдво закінчується 40-денний піст, тож на святковому столі, за традицією, багато м’ясних страв – печеня, ковбаси, холодець…

Свинина в гірчичній скоринці

1,5 кілограма м’якоті свинини, 2 яєчних жовтки, 1,5 столової ложки меду, 3 зубці часнику, 4 столових ложки вермуту, сіль, перець чорний мелений, зерниста гірчиця за смаком.
М’ясо помийте й обсушіть серветкою. Нашпигуйте часточками часнику, натріть сіллю і перцем, перев’яжіть кулінарною ниткою уздовж і впоперек.
З’єднайте гірчицю, мед і яєчні жовтки. Посоліть, поперчіть. Укладіть м’ясо в глибоку жаровню, змастіть зверху медово-гірчичною сумішшю. Поставте в нагріту до 200°С духовку. Через 20 хвилин полийте вермутом. Продовжуйте запікати ще протягом 40 хвилин, періодично поливаючи соком, що стікає з м’яса в жаровню.
Дістаньте з духовки, видаліть нитки, наріжте м’ясо скибочками.

Буженина духмяна

1 кілограм м’якоті свинини, 1 літр води, 2 столових ложки крупної солі, 5 зубчиків часнику, 2–3 лаврових листки, 1 чайна ложка перцю горошком, по 0,5 чайної ложки насіння кропу і коріандру, по 1 чайній ложці меленої паприки й сушеного базиліку, 1 стручок гіркого перцю, 1 чайна ложка томатної пасти, 1 столова ложка олії.
У посудину для маринування покладіть сіль, роздавлений часник, лаврове листя, перець горошком, стручковий перець, насіння кропу і коріандру, базилік. Влийте воду, перемішайте все до розчинення солі.
М’ясо помийте й покладіть у маринад, поставте в холодильник на добу.
З’єднайте томатну пасту, олію і паприку. Цією сумішшю змастіть свинину, загорніть у фольгу і запікайте при 180–200°С близько 1–1,5 години. Щоб перевірити м’ясо на готовність, проколіть його виделкою – з отворів має витікати прозорий сік.
За 10 хвилин до завершення приготування розкрийте фольгу, щоб м’ясо підрум’янилося. Час від часу поливайте соком.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий