Малиновий рай

Малиновий рай

Ароматне, насиченого червоного кольору варення з малини додасть вишуканості будь-якому десерту. Намастіть ним булочку чи млинець – і смаколик стане таким соковитим, що ще швидше танутиме у роті.
Заготоване на зиму малинове варення цінують також за цілющі властивості, адже воно допомагає одужувати хворим на застуду.

Джем

1,5 кілограма малини, 800 грамів цукру, 1 столова ложка лимонного соку.
Малину помийте під проточною водою, перекладіть у велику миску й поставте на середній вогонь (води доливати не треба). Постійно помішуючи, варіть 5 хвилин. Потім протріть отриману масу за допомогою дерев’яної лопатки через сито, щоб видалити кісточки. У результаті повинно вийти 800 мл малинового пюре. Додайте до нього цукор і поставте на маленький вогонь. Після закипання влийте лимонний сік, варіть при постійному помішуванні 15 хвилин. Пінку збирайте шумівкою.
Розлийте джем у маленькі баночки, закатайте.

У власному соку

1 кілограм 200 грамів малини, 12 столових ложок цукру.
Малину промийте, викладіть у миску, всипте цукор і злегка потрусіть миску, щоб продукти перемішалися. Майже всю малину розкладіть у пів літрові баночки, наповнюючи їх до верху. Стерилізуйте банки протягом 15 хвилин на середньому вогні. За цей час ягоди будуть «осідати», тому періодично досипайте в банки малину, що залишилася. Після останнього досипання стерилізуйте банки ще 10 хвилин.
Закатайте банки кришками, переверніть, укутайте ковдрою і залиште до повного остигання.

Варення густе

1 кілограм малини, 1 кілограм цукру.
Ягоди переберіть, але не мийте. Пошарово пересипте цукром і поставте на 8 годин у холодильник, щоб з’явився сік. Потім варіть на слабкому вогні протягом 25 хвилин, помішуючи. Гарячим розкладіть варення у банки. Закатайте й укутайте чимось теплим.
***
5 кілограмів малини, 5 кілограмів цукру.
Малину переберіть, засипте 2,5 кілограмами цукру, акуратно перемішайте, залиште на 3 години. Поставте на повільний вогонь і при постійному помішуванні доведіть до кипіння. Зніміть з плити.
Після того, як малинова маса остигне, знову доведіть її до кипіння, вимкніть вогонь і всипте другу порцію цукру. Акуратно розмішайте до розчинення кристаликів. Розфасуйте варення у банки. Закатайте.

Пюре з цукром

1 кілограм малини, 1, 7 кілограма цукру.
Перебрану малину засипте цукром (трохи цукру залиште). Через 30 хвилин малина вже пустить сік. Після цього візьміть дерев’яну ложку й розітріть масу до розчинення цукру. Розкладіть пюре в банки «по плічка». Засипте цукром – по 2 столові ложки, закрийте капроновими кришками. Зберігайте в холодильнику.

Поділися:

Добавить комментарий