На десерт

На десерт

Млинці з морозивом і фруктами

Інгредієнти: 200 грамів борошна пшеничного; 2 столові ложки цукру; 2 яйця курячих; 600 міліграмів молока; 50 грамів вершкового масла; яблука, ківі, полуниця; цукрова пудра; лимонний сік; морозиво.
З’єднайте яйця і цукор, збиваючи вінчиком в піну. Додайте 200 міліграмів молока, продовжуючи збивати. Невеликими порціями всипте борошно, акуратно перемішуючи тісто. Додайте молоко, що залишилося, і попередньо розтоплене вершкове масло (не гаряче, кімнатної температури). Перемішайте всі інгредієнти, щоб в тісті не залишилося грудочок. Якщо позбавитися від них не вдалося, перелийте рідке тісто через дрібне сито.
На розпечену сковорідку вилийте пів ополоника тіста, рівномірно розподіливши його по поверхні. Обсмажте млинець з двох сторін.
Яблука, ківі, полуницю або будь-які інші фрукти наріжте на невеликі часточки. Зверху збризніть лимонним соком, щоб вони не потемніли. Фруктову начинку можна покласти всередину млинців або викласти зверху, присипавши цукровою пудрою, – робіть, як вам більше подобається.
На порційні тарілки викладіть млинці з фруктами. Додайте кілька кульок морозива пломбір.
Готову страву можна посипати горіхами, родзинками, ягодами, полити улюбленим варенням або фруктовим сиропом. Важливо подавати млинці теплими, щоб кулька морозива почала танути, перетворюючись в апетитний соус.

Млинцевий торт із заварним кремом

Для млинців: молоко – 750 міліграмів; борошно – 2 стакани; яйця – 2 штуки; ванілін.
Для заварного крему: жовток – 4 штуки; цукор – 1 стакан; ванільний цукор – 1 пакетик; борошно – 50 грамів; молоко – 500 грамів.
Збити яйця з ваніліном і дрібкою солі блендером, додати борошно і молоко кімнатної температури. Смажити млинці на добре розігрітій сковороді з олією.
Для крему розтерти жовтки, цукор, додати борошно і перемішати до однорідного стану. Кип’ячене гаряче молоко ввести в жовткову масу, швидко розмішуючи. Поставити на дуже маленький вогонь, довести до загустіння, остудити. Викладати млинці один на інший, перемазуючи кожен шар заварним кремом. Зверху прикрасити торт за смаком.

Млинцевий торт з ягодами і творожним кремом

Для млинців: молоко – 250 міліграмів; борошно – 130 грамів; яйця – 3 штуки; цукор – 2 столові ложки; розпушувач – 1 чайна ложка; олія – 1 столова ложка.
Для начинки: полуниця або інші ягоди – 600 грамів; полуничне желе – 2 упаковки; сир – 600 грамів; ванільний цукор – 1 столова ложка; цукрова пудра; білий шоколад – 150 грамів; вершки (33%) – 40 міліграмів.
Всі інгредієнти для млинців перемішати, залишити на 10 хвилин. Випекти млинці. Желе приготувати за інструкцією. Ягоди (можна заморожені) покласти в каструлю, засипати цукровою пудрою і прогрівати на маленькому вогні. У гарячу полуницю додати желе і подрібнити занурювальним блендером.
Сир, ванільний цукор і кілька ложок цукрової пудри збити блендером до однорідної маси. Зібрати торт, накладаючи млинці один на одного. Кожен млинець по черзі змащувати сирним кремом і ягідним желе. Зібраний млинцевий торт відправити в холодильник мінімум на 1 годину. Для прикраси білий шоколад з вершками розтопити на водяній бані і покрити верхній млинець. Зверху прикрасити фруктами.

Шоколадний млинцевий торт з кремом з вершків

Для крему: вершки жирністю 35% – 500 міліграмів; цукор – 1/4 склянки; ванільний цукор – 1 пакетик; шоколадна стружка для прикраси.
Для шоколадних млинців: борошно – 3/4 склянки; шоколад – 120 грамів; вершкове масло – 120 грамів; молоко – 300 грамів; яйця –
3 штуки; цукор – 2 столові ложки; ванілін; щіпка солі.
Вершкове масло нарізати невеликими шматочками, шоколад поламати. Поставити на вогонь сотейник, розтопити вершкове масло до кипіння, зняти з вогню і додати шоколад. Залишити на 5 хвилин, а потім перемішати до повного розчинення і остудити. У мисці перемішати борошно, цукор і сіль, додати молоко, яйця і ванільний екстракт. Замісити тісто на млинці. Додати холодну шоколадну масу і добре перемішати.
Миску з тістом поставити в холодильник на 3 години. На гарячій сковорідці з маслом посмажити тонкі млинці діаметром 20 см. Для крему збити вершки до м’яких піків, додати цукор і ванільний екстракт і продовжувати збивати до твердих піків. Млинці викласти один на одного і змастити кремом, зверху прикрасити шоколадною стружкою. Поставити в холодильник на 4 години.

Поділися:

Добавить комментарий