На десерт

На десерт

Пісний пиріг з ягодами

Інгредієнти: 1 склянка води; 1 склянка цукру; 1/4 склянки олії; 1 столова ложка меду; 2 склянки борошна; 1 чайна ложка соди або розпушувача; 2 столові ложки какао (за бажанням); трішки куркуми; заморожені ягоди (чорниця, смородина, вишні).
В одну ємність помістити воду, цукор, олію, мед (якщо кристалізований, розтопити на водяній бані). Розмішувати вінчиком, поки цукор не розчиниться. В іншу ємність просіяти борошно, додати соду або розпушувач, а також за бажанням какао, куркуму, перемішати. Поступово висипати сухі інгредієнти в рідкі. Замісити тісто. Дати йому трохи постояти.
До тіста додати родзинки, почищені та нарізані яблука. В останню чергу додаємо заморожені ягоди відразу з морозилки! Перемішуємо.
Викладаємо тісто в змащену олією форму для випічки або чашу мультиварки.

Медові пісні кекси з чорносливом та горіхами

Інгредієнти: 250 міліграмів теплої кип’яченої води; 2 столові ложки меду; 0,5 склянки цукру; 0,5 склянки рафінованої олії без запаху; 2 склянки борошна; ванілін; 1 чайна ложка соди (не гасити оцтом); дрібка солі; волоські горіхи та чорнослив.
В миску вилити теплу воду, додати мед, цукор, ванілін, дрібку солі й олію. Ретельно розмішати. Борошно змішати з содою і просіяти в миску із рідкими інгредієнтами. Перемішати вінчиком до однорідності (тісто має бути без грудочок, трохи рідшим, ніж для оладок). Додати чорнослив, попередньо запарений окропом та нарізаний шматочками, та подрібнені горіхи.
Розлити у форми для кексів, приблизно на 2/3 висоти (кекси чудово піднімаються). Випікати при 200°С до красивого золотавого кольору близько 20 хвилин. Дати трохи охолонути й посипати цукровою пудрою.

Пісний апельсиновий манник

Інгредієнти: 200 грамів манної крупи; 200 грамів борошна; 200 міліграмів апельсинового соку; 180 грамів цукру; 100 міліграмів олії; 3 столові ложки фруктового або ягідного джему; 0,5 чайної ложки соди; 0,5 чайної ложки оцту; цедра 1 апельсина; дрібка солі.
Манну крупу з’єднати з цукром, влити олію і свіжовичавлений апельсиновий сік, всипати натерту на дрібній тертці апельсинову цедру, додати джем. Масу ретельно вимішати і залишити на пів години, щоб манка набухла.
Після цього у масу додати погашену оцтом соду, борошно, сіль, і перемішати. Тісто має бути за консистенцією як сметана. Щоб урізноманітнити смак, в тісто для манника можна додати родзинки, цукати або горіхи.
Тісто викласти у змащену олією форму і випікати за 180°С близько 35–40 хвилин.

Пісний морквяний торт

Для тіста: морква – 2 штуки; цукор – 100 грамів; сіль – 1/5 чайної ложки; кориця мелена – за смаком; сода харчова – 1 чайна ложка; розпушувач – 1 чайна ложка; олія – 4 столові ложки; борошно пшеничне – 100 грамів; цільнозернове борошно – 50 грамів.
Для крему: сік апельсиновий – 500 міліграмів; цукор – 3 столові ложки; манка – 70 грамів.
Очищену моркву перебийте у блендері до дуже дрібної крихти. Для тіста потрібно два стакани (об’ємом 200 міліграмів) не утрамбованої моркви. Всипте до моркви цукор, сіль, корицю до смаку, розпушувач та соду, перемішайте. Влийте олію, перемішайте. Всипте пшеничне борошно, розмішайте. Додайте цільнозернове борошно та вимішайте тісто. Воно має бути дуже густим, не текучим, таким, щоб розмазувалося ложкою.
Форму діаметром 20–22 см застеліть пергаментом, викладіть тісто, розрівняйте та випікайте корж за температури 180–200°С близько 40–50 хвилин. Готовий корж залиште у формі хвилин на 5, потім дістаньте і дайте йому вистоятися 2–3 години.
Приготуйте крем. Манку змішайте із цукром, влийте сік, перемішайте. Доведіть суміш до кипіння на сильному вогні, потім вогонь зменште до мінімуму та варіть, постійно помішуючи, до загустіння. Остудіть масу та збийте блендером. Крем побіліє, трохи збільшиться, але порідшає. Поставте його у холодильник на 30 хвилин для застигання.
Розріжте корж вздовж на два або три коржі та змастіть їх кремом. Залиште просочитися щонайменше на 3 години. Прикрасьте торт подрібненими горіхами, тертою цедрою або свіжими ягодами.

Медово-грушевий пісний пиріг

Інгредієнти: 1 склянка цукру; 1 склянка води; 2 столові ложки меду; 1 чайна ложка соди; 1 чайна ложка лимонної кислоти; 1/4 склянки подрібнених горіхів; 0,5 склянки олії; 1,5–2 склянки борошна; щіпка кориці або коріандру; 3–4 груші.
Змішати цукор з водою і додати трохи олії, підігріти рідину і додати мед. Розмішати, щоб цукор і мед розчинилися. Додати соду, лимонну кислоту, корицю, горіхи, подрібнені до стану борошна, і борошно. Борошна потрібно стільки, щоб тісто за консистенцією нагадувало густу сметану. Груші почистити, нарізати кубиками і додати у тісто. Вилити його у форму. Випікати 30–35 хвилин при 200 градусах.

Поділися:

Добавить комментарий