На десерт

На десерт

Торт з печива

Сметана – 0,5 літра, крекери без солі – 0,5 кілограма, цукор – 1 склянка, банан – 3–4 штуки, шоколад – 100 грамів.
Збийте сметану з цукром за допомогою міксера, до повного розчинення кристалів. Наріжте банани на кружечки.
Викладіть печиво на тарілку, щоб утворилася рівна основа. Можна в кілька шарів – залежить від товщини крекеру.
Щедро змастіть «корж» збитою сметаною. Зверху покладіть шар бананових кружечків.
Повторюйте етапи, поки не закінчаться інгредієнти, але залиште десяток крекерів для прикраси. Подрібніть їх в крихту і змішайте з натертим шоколадом. Прикрасьте торт цієї посипкою.
Залиште торт просочуватися в холодильнику на 1 годину.

Кекс в мікрохвильовці

Борошно вищого гатунку – 4 столові ложки, цукор-пісок – 2 столові ложки, какао-порошок – 2 столові ложки, яйце середнє – 1 штука, молоко – 3 столові ложки, соняшникова олія – 2 столові ложки, ванільний цукор – 1/4 чайної ложки, розпушувач – 1/4 чайної ложки, шоколадна крихта – 1 столова ложка.
Змішати в чашці борошно, цукор, ванільний цукор, какао та розпушувач.
Додати яйце. Ретельно вимішати, щоб не залишалося грудочок з борошна.
Влити в суміш молоко та масло, всипати шоколадну крихту й добре перемішати до однорідності.
Випікати кекс 3 хвилини в мікрохвильовці на найбільшій потужності.
Відокремити кекс від стінок форми за допомогою ножа.

Шоколадний торт

Пісочне печиво – 300 грамів, вершкове масло – 150 грамів, вершковий сир (маскарпоне) – 250 грамів, цукрова пудра – 100 грамів, какао-порошок – 3–4 столові ложки, шоколад – 200 грамів, вершки – 100 грамів.
Готуємо основу. Для цього розтопіть вершкове масло та подрібніть печиво в крихту качалкою або блендером. Далі з’єднайте масло, крихту, какао і ретельно вимішайте масу до однорідності.
Отриману масу викладіть рівним шаром на дно круглої форми. Ущільніть корж, притиснувши його ложкою або рукою. Поставте в холодильник – потрібно, щоб він застиг.
Викладіть вершковий сир в чашу міксера. Збивайте на середній швидкості, поступово додаючи цукрову пудру.
Розтопіть на водяній бані шматочки шоколаду. Поступово влийте його в вершковий сир і ще раз добре збийте.
В іншій ємності збийте вершки в пишну масу. З’єднайте збиті вершки з шоколадною сумішшю. Обережно змішайте масу лопаткою до однорідності, рухами зверху вниз.
Дістаньте застиглу основу з холодильника. Перекладіть начинку на корж та розрівняйте поверхню торта.
Відставте торт в холодильник на 5 годин. Перед дегустацією прикрасьте десерт горішками, тертим шоколадом або фруктами.

Яблучний штрудель з лаваша

Яблука – 3 штуки, вершкове масло – 80 грамів, мелена кориця – 1 чайна ложка, цукор-пісок – 200 грамів, ванілін – щіпка, для аромату, лаваш – 1 лист, панірувальні сухарі – додати за смаком, цукрова пудра – для прикраси.
Яблука треба очистити від шкірки та нарізати товстими кільцями. Вирізати серединку з кісточками.
Яблука пересипати цукром, корицею. Додати ароматизований ванільний цукор і нарізане шматочками масло.
Перекласти суміш на сковороду і злегка обсмажити на середньому вогні.
Лаваш розрізати вздовж порівну, посипати панірувальними сухарями. На край лаваша викласти ароматну суміш обсмажених яблук і згорнути його рулетиком.
Викласти штрудель на змащене маслом деко та відправити в гарячу (до 170 градусів) духовку на 15–20 хвилин.
Перед подачею ще гарячий штрудель можна посипати цукровою пудрою.

Поділися:

Добавить комментарий