Навіщо заморожувати хліб

Навіщо заморожувати хліб

Експерти розповіли про те, що хліб, батон і булочки після заморозки примножують свої корисні властивості. Під час дослідження було виявлено, що холод сприятливо впливає на глікемічний індекс і рослинний білок, інформує Ukr.Media.
Для дослідження було відібрано хлібобулочні вироби різних зразків. Вони були заморожені в морозильній камері. Через 30 днів хліб розморозили і вивчили склад.
Фахівці встановили, що кількість вітамінів групи В не набагато знизилася, але заморожування не зруйнувало їх, також хліб втратив 1% вологості.
Вплив низької температури змінили стан рослинних білків: під час заморожування вони денатурувалися і стали податливими до пепсину, ферменту шлункового соку людини. Отже, такі білки краще перетравлюються. Важливо, що крохмаль, який входить до складу замороженого хліба, знизив глікемічний індекс. Швидкість потрапляння глюкози в кровотік людини під час перетравлення хліба стала нижчою. Заморожений продукт повільніше піднімає цукор у крові, ніж свіжий хліб.
Фахівці рекомендують перед заморожуванням хліб порізати на порційні шматочки і загорнути у фольгу або харчову плівку. Розморожується продукт за кімнатної температури в упаковці протягом 4 годин. Якщо хочеться надати хлібу хрусткої скоринки, то можна розморожувати в духовій шафі за температури 180 градусів. Також можна скористатися мікрохвильовою піччю.
Експерти резюмували, що заморожувати хліб корисно для здоров’я, але розморожений продукт потрібно з’їсти за кілька годин, оскільки він швидко черствіє.

Поділися:

Добавить комментарий