Незвичайні страви з м'ясного фаршу

Незвичайні страви з м’ясного фаршу

Придбавши в магазині м’ясний фарш, не обов’язково смажити з нього котлети. Використавши якийсь із цікавих рецептів, можна надати звичному раціону приємної різноманітності.

«Ватрушки»

1 кілограм будь-якого м’ясного фаршу, 2 цибулини, 1 склянка молока, 250 грамів білого хліба, 300 грамів твердого сиру, сіль, перець чорний мелений.
У фарш додаємо вимочений у молоці хліб, натерту на дрібній тертці цибулину, сіль, перець і добре відбиваємо масу в мисці. Формуємо з фаршу пласкі вироби округлої форми й викладаємо на вистелене пекарським папером деко. Чайною ложкою у кожному виробі робимо широке заглиблення також округлої форми, кладемо в нього трішки натертої на тертці цибулі, посипаємо натертим сиром і ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин. За бажанням готові «ватрушки» можна прикрасити зеленою цибулею.

Кульки з сиром

700 грамів яловичого фаршу, 1 цибулина, 200 грамів твердого сиру, 3 яйця, сіль, перець чорний мелений, трішки борошна та панірувальних сухарів, олія для смаження.
Фарш солимо, перчимо, додаємо 1 яйце, терту на дрібній тертці цибулю й перемішуємо. Робимо з фаршу кульки невеликого розміру. Сир ріжемо брусочками. Кожну кульку проштрикуємо сирним брусочком, після чого надаємо їй такої форми, щоб сиру не було видно. Обкачуємо кульки в борошні, вмочуємо у збиті яйця і обкачуємо в панірувальних сухарях. Викладаємо кульки в розігріту глибоку сковороду з великою кількістю олії. Обсмажуємо до набуття рум’яної кірочки.

«Колобки»

600 грамів фаршу (свинина та яловичина), 2 цибулини, 2 часничини, 6 варених яєць, сіль, перець чорний мелений. Для панірування: 2 яйця, 1 столова ложка гірчиці, сухарі панірувальні. Олія для смаження.
Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо на олії. Додаємо натертий на дрібній тертці часник. Зливши олію, кладемо цю масу в фарш, солимо, перчимо, перемішуємо й злегка відбиваємо. Готовий фарш розподіляємо на 6 частин і формуємо заготовки на зразок «варяниць» однакового розміру.
В окремій посудині ретельно перемішуємо сирі яйця й гірчицю. В іншу тарілку насипаємо панірувальні сухарі. На заготовку з фаршу кладемо варене очищене яйце і з’єднуємо краї так, щоб яйце опинилося всередині. Отримані «колобки» обкачуємо в панірувальних сухарях, потім вмочаємо в яєчно-гірчичну суміш та обсмажуємо з усіх боків на сковорідці з олією до рум’яної скоринки. Складаємо на деко й відправляємо на 8 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Оладки

500 грамів фаршу індика, 3 яйця, по 3 столові ложки вершкового масла (розтопленого), молока, борошна, сіль, перець чорний мелений, мускатний горіх за бажанням, олія для смаження.
Білки відокремлюємо від жовтків. У фарш додаємо жовтки, молоко, масло, сіль та мускатний горіх. Ретельно перемішуємо. Білки збиваємо з сіллю до білого кольору. Потім вводимо в підготований фарш борошно й збиті білки. Швидко все перемішуємо й ложкою викладаємо масу в сковорідку з розігрітою олією. Смажимо з двох боків.

Добавить комментарий