Особливі страви з фаршу

Особливі страви з фаршу

Найчастіше господині використовують м’ясний фарш для смаження котлет. Але, якщо є бажання, можна приготувати й більш складні страви. Часу й додаткових продуктів знадобиться більше, але результат буде гідний святкового меню.

«Гніздечка»

800 грамів свинячого і 300 грамів курячого фаршу, 1 цибулина, 200 мілілітрів молока, 70 грамів хліба, 2 яйця, 150 грамів твердого сиру, 200 мілілітрів сметани, зелень кропу, 2 столові ложки олії, перець чорний мелений і сіль за смаком.
З’єднайте два види фаршу, додайте подрібнену цибулю. Хліб замочіть в 100 мілілітрах молока, потім відіжміть і покладіть у фарш. Влийте в цю масу решту молока. Посоліть, поперчіть.
Сформуйте з фаршу кульки. Візьміть склянку, поставте її на кульку й вдавіть у фарш так, щоб вийшла заготовка із заглибленням та бортиками. Викладіть усі заготовки на змащене олією деко.
Сир натріть на крупній тертці, змішайте зі сметаною, вбийте яйця, покладіть подрібнений кріп. Розподіліть начинку по «гніздечках» і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 – 30 хвилин.

Битки “Ніжні”

1 кілограм яловичого фаршу, 3 цибулини, 2 яйця, 200 грамів сметани, 200 грамів твердого сиру, сіль, перець чорний мелений за смаком.
Додайте у фарш одну подрібнену цибулину, посоліть, поперчіть. Сформуйте з фаршу заготовки у вигляді невеликих «коржиків». Викладіть їх на застелене пергаментом деко.
Дві цибулини наріжте тонкими кільцями. Кожен «коржик» змастіть сметаною і викладіть зверху кілька кілець цибулі. Поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікайте 15 хвилин.
Натріть на крупній тертці сир, посипте ним биточки й відправте запікатися ще протягом 5 – 7 хвилин.

Рулет

0,5 кілограма свинячого і 0,5 кілограма яловичого фаршу, 4 варених яйця, 1 сире яйце, 200 грамів твердого сиру, пучок зеленої цибулі, 0,5 чайної ложки меленого кмину, 0,3 чайної ложки меленого мускатного горіха, перець чорний мелений і сіль за смаком, олія для запікання.
Яловичий і свинячий фарш з’єднайте, додайте посічену зелену цибулю, вбийте яйце, посоліть, всипте всі зазначені в рецептурі прянощі й розмішайте масу столовою ложку до однорідності.
Розстеліть на стільниці пергаментний папір, змастіть олією. Зверху викладіть фарш і сформуйте з нього заготовку у формі прямокутника (20 на 30 сантиметрів). Товщина шару не повинна перевищувати 1,5 сантиметра. На середній частині заготовки викладіть повздовжню смугу з кубиків сиру й половинок яєць. За допомогою пергаменту згорніть фарш у рулет так, щоб начинка з яєць і сиру опинилася всередині. Краї пергаменту загорніть, щоб рулет був ніби в пакетику.
Покладіть запакований виріб у антипригарну форму для випічки хліба й відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте рулет протягом 40 – 45 хвилин.

Люля-кебаб

1 кілограм свинячого (баранячого) фаршу, 100 грамів сала, 5 цибулин, 10 зубчиків часнику, 1 лимон, пучок кропу, по 1 щіпці гострого червоного перцю, насіння коріандру й зіри, сіль за смаком.
Пропустіть через м’ясорубку цибулю, часник і сало. Зелень посічіть, коріандр і зіру потовчіть у ступці. З лимона відіжміть сік. Додайте всі підготовлені компоненти у фарш, посоліть, поперчіть і ретельно вимішайте. Накрийте ємність кришкою і поставте на пів години в холодильник.
Потім зробіть із фаршу заготовки довгастої форми, на середину кожної покладіть попередньо вимочену у воді дерев’яну паличку й сформуйте виріб у вигляді ковбаски на шпажці.
Дістаньте з духовки решітку й викладіть на неї (впоперек) усі вироби. Духовку розігрійте до 220 градусів. Поставте застелене фольгою деко, а зверху – решітку з ковбасками (у процесі сік із них стікатиме на деко). Запікайте вироби до зарум’янювання з одного боку, потім акуратно переверніть і продовжуйте запікати до утворення золотистої скоринки з іншого боку.

Поділися:

Добавить комментарий