Особливості зберігання  кисломолочного сиру

Особливості зберігання кисломолочного сиру

Якщо купуєте сир на вагу, особливо «магазинний», перекладіть його вдома в емальовану тару з кришкою. Дно посудини має бути вистеленим тканинною серветкою. Замість кришки можна застосувати всім відому харчову плівку.

Велике значення для терміну зберігання має жирність продукту. Якщо порівнювати сир із мінімальною кількістю жиру і максимальною, то знежирений буде зберігатися набагато довше, ніж жирний. Для тривалого зберігання жирного сиру на дно ємності потрібно покласти грудочку цукру. Таким чином можна ще й поліпшити смак продукту.
Пастеризований сир (в закритій упаковці) можна тримати в холодильнику 5 – 7 діб при температурі від 0°C до + 6°C. Якщо упаковка відкрита – тільки 1 добу. Домашній сир зберігається не більше 2 діб при температурі від 0°C до + 3°C. Сир, який продається в герметичній упаковці, можна зберігати близько 14 діб при температурі від 0°C до + 6°C. Але якщо не відкривати упаковку.
Кисломолочний сир, який не планують використовувати найближчим часом, закладають на зберігання у морозилку. Пастоподібний продукт для цього не підходить, а от зернистий – цілком. Правильно заморозити сир нескладно, але після цього важливо забезпечити йому постійний температурний режим, тобто розморожувати і знову заморожувати цей продукт не можна.
При температурі заморожування нижче –12 градусів термін зберігання сиру – місяці. При розморожуванні смак залишиться таким же, однак є велика ймовірність зміни консистенції – сир нагадуватиме сирну масу.
Перед охолодженням кисломолочний сир потрібно розділити на порції для одноразового використання. Порції можна упакувати в контейнери для заморозки чи в пакети з харчової плівки. Куплений в упаковці сир заморожують як є, не відкриваючи упаковки, – так він буде зберігатися довше.
Перед використанням порцію необхідно дістати з морозилки й покласти на нижню полицю холодильника. Там мінімальна температура у всій холодильній системі. Це потрібно для того, щоб не піддавати білок різким перепадам температури, адже в такому випадку втрачаються його первісні властивості. Максимальний термін зберігання кисломолочного сиру після розморожування становить 1 добу. Але найкраще використати його відразу.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий