Печені яблука: на здоров'я ласунам

Печені яблука: на здоров’я ласунам

Цей десерт чудово замінить будь-які магазинні солодощі. У яблучній шкірці міститься дуже рідкісний і цінний полісахарид – пектин. Причому саме в печеному яблуці його особливо багато. Таке яблуко «переповнене» клітковиною, яка повністю засвоюється організмом.
До переваг цієї страви можна додати не тільки доступність і відносно невисоку вартість яблук, а й простоту приготування. Найкраще для запікання підходять сорти Антонівка, Макінтош, Симиренка, Ранет.

6 яблук (Симиренка), по 20 грамів волоських горіхів і світлих родзинок, 6 столових ложок рідкого меду, трохи вершкового масла.
Фрукти помийте, акуратно видаліть серцевину так, щоб утворений отвір не став наскрізним. Деко застеліть фольгою і змастіть маслом.
За допомогою блендера переробіть горіхи, родзинки й мед на пасту. Начиніть підготовлені яблука й запікайте в нагрітій до 160 градусів духовці 25 хвилин.
***
4 яблука, 150 грамів кисломолочного сиру, по 3 столові ложки родзинок, цукру, сметани, 1 пакетик ванільного цукру, кориця за смаком.
Сир перемішайте зі сметаною, цукром, родзинками, ванільним цукром і корицею. З яблук видаліть серцевину й нафаршируйте їх готовою начинкою. Викладіть у форму та запікайте у духовці протягом 30 хвилин при температурі 200 градусів.
***
6 великих яблук, жменька горіхів, 2 столові ложки родзинок, 1 столова ложка сушених ягід калини, 20 грамів ванільного цукру, 2 столові ложки вершків, кориця за смаком.
З 4 яблук зріжте «кришечки» (четвертинку висоти яблука), очистіть від насіння та перетинок і помістіть у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Інші 2 яблука очистіть від шкірки й натріть на крупній тертці. Додайте в отриману масу вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки й калину. Укладіть начинку в яблука, які пеклися в духовці, накрийте яблучною «кришечкою»-четвертинкою і печіть іще протягом 15 хвилин. За бажанням притрусіть печені яблука цукровою пудрою.

Поділися:

Добавить комментарий