Печериці на всі смаки

Печериці на всі смаки

Відносно не дуже дорогі й смачні гриби печериці користуються неабияким попитом. Приготувати їх можна по-різному. Щоб гриби були хрусткими, замаринуйте їх; щоб танули в роті – посмажте чи потушкуйте.

Мариновані

500 грамів печериць, 3 зубчики часнику, 1 цибулина, половинка червоного болгарського перцю. Для маринаду: 1 літр води, 1 лавровий лист, 5 горошин чорного перцю, 80 мілілітрів оцту, 1, 5 чайної ложки солі, 1 столова ложка цукру, 1 столова ложка оливкової олії.
Печериці почистіть і протріть вологою серветкою. Потім відваріть протягом 5 хвилин у підсоленій воді. Відкиньте на друшляк.
Для приготування маринаду воду доведіть до кипіння разом із перцем горошком і лавровим листом. Варіть 3 хвилини. Зніміть із плити, влийте оцет і олію, всипте сіль.
Укладіть печериці в глибоку керамічну посудину, додайте порізаний кубиком перець, подрібнені часник і цибулю. Заливши гарячим маринадом, накрийте кришкою, а після остигання поставте в холодильник на 12 годин.

У клярі

400 грамів дрібних печериць, 4 яйця, 200 мілілітрів молока, 100 грамів борошна, 100 грамів панірувальних сухарів, 2 склянки олії для смаження (гриби повинні в ній плавати), сіль, перець чорний мелений.
Гриби помийте, очистіть від шкірки й відваріть у підсоленій воді протягом 10 хвилин. Яйця збийте з молоком і занурюйте в цю суміш гриби. Потім обкачайте печериці в борошні. Вдруге вмочіть у яєчно-молочну суміш та обкачайте в сухарях. Обсмажте гриби на сковороді в киплячій олії до золотистої скоринки. Найкраще страва смакує у теплому вигляді.

У сметані

750 грамів печериць, 150 грамів сметани, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, сіль, перець чорний мелений, лавровий лист.
Помиті й почищені печериці просушіть на паперовому рушнику. Цибулю нашаткуйте кільцями, спасеруйте на олії і додайте печериці. Коли вони трохи обсмажаться, залийте сметаною. Додайте пропущений через «давилку» часник, лавровий лист, сіль, перець. Накрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин. Потім зніміть кришку й потримайте сковорідку на вогні до набуття сметаною карамельного відтінку.

Добавить комментарий