Пісні страви  до свята

Пісні страви до свята

Людям, які постують, також цілком реально приготувати до новорічного свята щось особливе. Це можуть бути не тільки оригінальні овочеві, а й грибні та рибні страви.

Скумбрія в духовці

1 рибина, 2 зубці часнику, 1 столова ложка олії, півлимона, пучок петрушки, сіль, чорний мелений перець і різні спеції за смаком.
Розморожену, випатрану й добре вимиту рибину натріть різними спеціями, посоліть, поперчіть як всередині, так і ззовні. Далі візьміть лимон, розріжте навпіл і наріжте шматочками. Гострим ножем зробіть у рибині косі глибокі надрізи й вкладіть у них шматочки лимона.
Листя петрушки подрібніть і змішайте з потертим на дрібній тертці часником. Додайте трохи олії, присоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
Покладіть скумбрію на невеликий шматок кулінарної фольги, акуратно нафаршируйте рибину зеленню. Начинки не повинно бути багато. Замотайте рибину в фольгу й покладіть на деко. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Потім дістаньте з духовки, розмотайте фольгу й запікайте скумбрію ще близько 10 хвилин.

Сувлакі (шашлички на дерев’яних шпажках)

1 кілограм білої риби (хек, окунь, палтус), 8 столових ложок оливкової олії, 2 зубці часнику, 2 гілочки розмарину, 2 великі червоні солодкі перчини, 2 лимони, 4 столові ложки лимонного соку, свіже лаврове листя, сіль, мелений чорний перець.
Філе риби промийте, обсушіть і наріжте кубиком (2,5х3 см). Часник подрібніть. Дрібно наріжте листочки розмарину. Змішайте оливкову олію, часник, лимонний сік, сіль і перець.
Замочіть в холодній воді дерев’яні шампурики. Перець розріжте вздовж, видаліть насіння і наріжте половинки на квадратики зі стороною 2,5 см. Лимони розріжте спочатку вздовж, а потім наріжте на шматочки.
Покладіть рибу в скляний посуд, залийте маринадом, перемішайте й залиште на 20 хвилин. Нанизуйте на шампури (за принципом чергування) рибу, лимон, червоний перець і лаврове листя.
Застеліть деко пергаментом, покладіть зверху шашлички, скропіть оливковою олією і поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Подавайте на стіл у гарячому вигляді.

Салат з печерицями

300 грамів маринованих печериць, 2 свіжих помідори, 1 невелика цибулина, 1 болгарська перчина, 1 пучок кропу, 1 столова ложка оливкової олії.
Цибулю наріжте тоненькими півкільцями, перець – тоненькими смужками, помідори – шматочками. Кріп вимийте, обсушіть і тільки після цього посічіть.
Гриби відкиньте на друшляк. 1 столову ложку маринаду залиште для заправки салату. З’єднайте маринад з 1 столовою ложкою оливкової олії і залийте салат. Перемішайте усі інгредієнти, в разі потреби досоліть страву.

Салат із чорносливом

300 грамів буряку, 1 кисле яблуко, 80 грамів чорносливу, 50 грамів волоських горіхів, 2 гілочки кропу, 1 столова ложка оливкової олії, чорний мелений перець і сіль за смаком.
Буряк зваріть. Чорнослив залийте гарячою кип’яченою водою на півгодини. Горіхи підсушіть на сковороді й подрібніть.
Буряк і яблуко натріть на крупній тертці. Чорнослив і кріп дрібно наріжте. Всі інгредієнти з’єднайте, заправте салат олією, посоліть і поперчіть.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий