Поради фахівця

Поради фахівця

Без цих томатів і дача не в радість: ТОП-5 томатів від «Вашої грядки»

Брісколіно – італійська любов дистанцією у 10 років. Присвоюю йому 1-ше місце, адже за періодом вегетації він доволі ранній, середньорослий, не дуже високий. Це дозволяє мені вирощувати його без підв’язування. Якщо це зробити, отримаєте більш компактний кущ, де на кожній китиці буде родити по 15–20 помідорчиків розміром з пів курячого яйця. Томати цього сорту легко збираються, адже точка кріплення до стебла дуже-дуже маленька. Так, комусь ці плоди можуть здатися дрібними, але вони на 100% компенсують все прекрасним ароматним смаком з кисло-солодким відтінком. А найголовніше: мариновані в баночці, вони мають ніжну й тоненьку шкірочку, яка під температурою дає тріщинку і не розлазиться! Їсти їх суцільне задоволення.
КС 277 – улюблена їжа будь-якої дитини, яка приїхала в село до бабусі.
Найбільша проблема: дітвора відмовляється їх мити та хоче з’їсти прямо з куща! Томати високорослі, потребують підв’язки, але це того варте. Чому? Плоди трішки більші за чері, хоча належать до цієї групи й виглядають дуже ефектно. Завдання одне: споживати та насолоджуватись. Не треба знімати ні шкірочку, ні корінчики. Їх там майже немає. Злегка хрустять, мають доволі щільну структуру і достатньо соку всередині. Легкі у догляді, хоча потребують вашої уваги, яка дозволить подовжити період вегетації рослини, а відтак і кількість зібраних китиць. «Ейфорія» не серіал, а смак, який ви відчуєте після куштування цих томатів.
Рекордсмен – його обирають справжні професіонали, адже цей томат має характерну форму для засолювання та консервації. Щільний, насичено червоного кольору, росте кущем і не потребує ніякої підв’язки. Гарно зростає, дає врожай у складних умовах, не вимагає багато уваги, стійкий до фітофтори та до вірусних хвороб. Окраса будь-якого овочевого прилавка, вашого столу та закруток.
Лінда – жоден городник не залишить свою грядочку без цього томату. Сильноорослий кущ, а вага плоду сягає 250–300 г. У спеку він не скидає суцвіття і дає хороший врожай, що дуже важливо, коли на дворі всі 40 С°.
Такий гібрид вас точно не підведе! Але маю до вас одне прохання: якщо побачите такий у сусіда – не заздріть, а мерщій закочуйте рукава і сійте свій.
Пінк Буш F1 – є речі, які неможливо пояснити, і є томати, на які неможливо дивитися, їх відразу потрібно їсти. Мова про томат Пінк Буш F1, який вабить і просить «з’їж мене», адже вміст цукру у ньому один з найвищих, смак доволі ніжний, а при розламуванні він має вигляд зимової сніжинки. Такі вони – рожеві томати.

Найкрутіші перці – у вас на городі: ТОП-3 сорти перців від «Вашої грядки»

Феррарі – якщо ваш перець називають на честь автомобіля, мої вітання, це – скарб. Таким його робить дуже короткий період вегетації. За 65 днів він переходить з технічної стиглості в яскраво-червоний колір. Товщина стінки цього перцю – 6 міліметрів, вага 220 г. Його перевага полягає у тому, що він не потребує занадто великої кількості добрив чи поливу.
Геркулес – люблю його за велику кількість соку, чудовий колір і багато плодів. Рослина доволі рання, а це надзвичайно важливо для кожного городника, тому що перчик довго розвивається, і часто буває таке, що більша частина врожаю залишається на городі замерзлою. Щоб у вас такого не трапилось, обирайте «Геркулес».
Іланга – очей не відірвати. М’який, незамінний інгредієнт в салатах, має гарний насичений колір, задовольнить будь-якого гурмана. Перчик росте в засуху і без проблем добре зав’язує плоди. Вага – 200–250 г, компактний, щільний, кущик гарно прикриває свої плоди від палючого сонця, що дозволяє збирати хороші врожаї. Попереджаю, якщо він з’явиться на вашій грядці, то вже нікуди не подінеться.
Цибуля
Намисто з цибулі – найкраща біжутерія української жінки. В більшості страв нашої кухні присутня ріпчаста цибуля, а її вирощування – честь для будь-якого аграрія. Ми знаємо, як зробити її гарною та смачною, адже на її смак впливає не тільки вибір сорту, а й умови вирощування: якість землі, полив та живлення. Про це і розповідаю, обираючи цибульку.
Зверніть увагу, щоб у вашого ґрунту була невисока кислотність, pH має бути нейтральним, близько 6. Добре підходять ґрунти, на яких не зростає сосонка, і які є чорноземними. Також підійде піщаний ґрунт, хоча для рекордного врожаю варто зробити полив.
Пам’ятайте, цибуля потребує досить багато азоту, тому рясненько підживіть ґрунт або перегноєм, або селітрою аміачною. У важких ґрунтах найкраще зростає кругла або плеската цибуля. На піщаному ґрунті – навпаки: корінь має знаходитись глибше, щоб діставати дорогоцінну вологу, тому варто садити або довгі або овальної форми цибулинки. Якщо говорити про смак, то будь-яка цибуля має гостроту. Це її особливість. Щоб вона не була надто пекуча, обирайте круглі салатні сорти. Для весняного посіву (висадки) я рекомендую «Центуріон», «Геркулес», «Бірнформіге». Навіть з насінинки можна виростити великий врожай, тут зверніть увагу на сорт «Ексібішен». Взагалі, якщо додати достатньо води і не вирощувати її на бідному ґрунті, вона буде соковита, не надто пекуча і смачна. Тому, шановні господарі, дбайте про свою землю, садіть рослинки з любов’ю і хай вам буде врожай.

Власник мережі агромаркетів
«Ваша грядка» Валерій Капінос.
gradka.com.ua

Поділися:

Добавить комментарий