Продукти, які допоможуть  при “зашлакованих” артеріях

Продукти, які допоможуть при “зашлакованих” артеріях

Такі продукти варто їсти частіше і для профілактики, і щоб очистити вже постраждалі судини.

Серцево-судинні захворювання залишаються найпоширенішою причиною передчасної смерті: на їх «совісті» кожна четверта смерть. Найпоширеніша причина розвитку цих хвороб – закупорка артерій. Зубний наліт, кальцій, жирні кислоти – все це збільшує ризик «зашлаковування» наших судин. На жаль, чарівного засобу, який допоміг би раз і назавжди очистити артерії життя, поки що не придумано. Але лікарі склали список продуктів, які можуть не тільки попередити закупорку судин, але й допомогти уповільнити цей процес, якщо він вже почався.
Вівсянка
Вперше знаменита вівсянка була рекомендована як засіб профілактики закупорювання артерій ще 20 років тому, і з тих пір численні дослідження лише підтверджують її корисні властивості. Харчові волокна, якими багатий овес, допомагають знижувати рівень «поганого» холестерину (ЛПНЩ), який буквально просочується всередину наших судин та осідає на стінках. Тож починайте свій день з порції вівсянки – довше проживете. Вживайте ту, яку треба варити, вівсянку швидкого приготування краще не споживати.
Квасоля
Це джерело клітковини, якої в квасолі втричі більше, ніж навіть у вівсянці. Ще одна перевага – антиоксиданти, які допомагають боротися із запальними процесами, що підвищують ризик хвороби серця. Так що їжте страви з квасолі хоча б двічі на тиждень – ваше серце скаже вам «спасибі».
Сочевиця
Вживання сочевиці здатне нейтралізувати пошкодження, які судини отримують при гіпертонії. Крім того, в сочевиці по-справжньому багато білка й клітковини, а також кальцію, магнію і калію – мінералів, які допомагають тримати під контролем тиск.
Жирна риба
Риба жирних сортів повинна з’являтися на вашому столі не рідше, ніж двічі на тиждень, якщо, звичайно, ви всерйоз дбаєте про своє здоров’я і довголіття. Жирні кислоти Омега-3, яких особливо багато в рибі, здатні зменшити судинні бляшки, очистити ваші артерії і тим самим буквально врятувати наше здоров’я.
Авокадо
Моно- і поліненасичені жири, які містяться в авокадо, дуже корисні для здоров’я серця: вони здатні знизити рівень поганого холестерину (ЛПНЩ) і підвищити рівень хорошого холестерину (ЛПВЩ). Крім того, в них також дуже багато клітковини, яка необхідна не тільки для нашого здоров’я, але й для красивої фігури.
Фісташки
Ці горішки багаті на різні вітаміни й амінокислоти та є чудовим антиоксидантом.
Куркума
Куркумін – антиоксидант, який міститься в цих популярних прянощах, допомагає запобігти накопиченню жирових відкладень і блокуванню артерій. Куркуму можна додавати в їжу, а можна – в кавові напої та чай.
Кавун
Що відбувається, коли наші судини піддаються тривалому впливу небезпечних факторів? Наприклад, підвищеному тиску або «поганому» холестерину? Їх стінки зношуються, стають менш еластичними й перестають нормально функціонувати, через що підвищується ризик інсульту або серцевого нападу. Допомогти може кавун звичайний: у цій величезній ягоді багато цитруліну – амінокислоти, яку організм використовує для виробництва оксиду азоту, в свою чергу необхідного для повернення судинам здорової еластичності.
https://svidok.online/

Поділися:

Добавить комментарий