Сирне частування

Сирне частування

Способів приготування сирної паски є кілька. Найпоширеніший – витримування солодкої маси під пресом.

Ванільна паска

500 грамів протертого свіжого кисломолочного сиру, 10 варених жовтків, 100 грамів вершкового масла, 0,5 склянки сметани, 200 грамів цукру, 2 пакетики ванільного цукру.
Варені жовтки протерти через сито, додати масло і розтирати півгодини. Додати сир і знову продовжити розтирання. Потім покласти сметану, всипати звичайний та ванільний цукор. Ретельно розтерши солодку масу, викласти її у спеціальну форму. Якщо такої немає, можна скористатися звичайним друшляком, застеленим марлею у два шари. Зверху масу накрити кінцями марлі й акуратно притиснути вантажем (підійде півторалітрова банка з водою). Оскільки з сиру стікатиме зайва рідина, друшляк потрібно поставити у велику миску чи каструлю. Сирну паску необхідно витримати в холодильнику не менше доби.

Зі згущеним молоком

500 грамів кисломолочного сиру, 200 грамів вареного згущеного молока, 150 грамів сметани, 2 варених жовтки, 50 грамів родзинок, 150 грамів масла, ванільний цукор.
З’єднати сир, ванільний цукор і варене згущене молоко. Переробити масу в блендері. Додати сметану і жовтки. Знову увімкнути блендер. Викласти масу в миску, всипати попередньо розпарені родзинки й перемішати ложкою. Перекласти все у форму й витримати в холодильнику щонайменше 12 годин.

Із цукатами

1200 грамів кисломолочного сиру, 1 склянка цукру, 200 грамів масла, 200 грамів цукатів, ванільний цукор, 4 склянки густих вершків.
Сир протерти, додати цукор, розм’якшене масло, подрібнені цукати. Усе змішати. Потім додати вершки й знову перемішати. Викласти у форму й поставити під прес у прохолодне місце на добу.

Поділися:

Добавить комментарий