Сирні імпровізації

Сирні імпровізації

І для родини, і для гостей хочеться приготувати на свята щось фантастично смачне. Наприклад, із сиру.

Фаршировані яйця

6 яєць, 100 грамів вершкового масла, 4 столові ложки сметани, 200 грамів твердого сиру, сіль, перець за смаком.
Варені яйця розрізати навпіл. Дістати жовтки й розтерти з розм’якшеним маслом, додати натертий на середній тертці сир і ретельно перемішати. Поступово влити сметану й розтерти до однорідної маси, посолити, поперчити. У половинок білків зрізати з дна круглі частини так, щоб половинки стали стійкими. Викласти заготовки на блюдо й наповнити їх сирним кремом. Прикрасити на свій смак.

М’ясна запіканка

600 грамів свинини, 150 грамів твердого сиру, 2 зубки часнику, сіль, перець, хмелі-сунелі за смаком.
М’ясо помити холодною водою і трохи просушити паперовим рушником. Перекласти на лист фольги. Втерти в м’ясо всі спеції. Залишити приблизно на 30 хвилин, загорнувши в фольгу. Потім, не розгортаючи, поставити в духовку й пекти близько 40 хвилин при температурі 190 – 200 градусів. Можливо, м’ясо буде готуватися і довше, головне – запекти його до золотистої скоринки. Розгорнути фольгу, зробити на м’ясі поперечні надрізи, не дорізаючи до кінця приблизно на 1 – 1,5 см. У надрізи покласти по скибочці сиру. Поставити в духовку, щоб сир розплавився (10 хвилин).

М’ятні кульки

300 грамів домашнього сиру (творога), 150 грамів твердого сиру, 100 грамів м’якого сиру, 1 склянка волоських горіхів, свіжа перцева м’ята, сіль за смаком.
Твердий сир натерти на дрібній тертці, додати домашній сир, м’який сир, дрібно посічену м’яту. Посолити й ретельно перемішати. Поставити на 20 хвилин у холодильник. Сформувати кульки й обкачати в подрібнених горіхах.

Канапе

200 грамів твердого сиру, 120 грамів вершкового масла, 6 крупних круглих редисин, 50 грамів волоських горіхів, 2 зубки часнику, зелень за смаком.
Сир натерти на дрібній тертці. Горіхи потовкти в крихтоподібну масу. Часник пропустити через часникодавку. Зелень посікти. Всі підготовані інгредієнти з’єднати, додаючи розм’якшене вершкове масло. Сформувати тоненьку ковбаску, загорнути в харчову плівку й поставити в холодильник на 2 години. Потім порізати на невеликі циліндрики.
Редиску порізати кружальцями. На кожне кружальце встановити сирний циліндрик і красиво прикрасити зеленню та дрібними скибочками редиски.

Поділися:

Добавить комментарий