Сирники в сметані,  з медом і варенням

Сирники в сметані, з медом і варенням

Підсмажені на вершковому маслі (чи на олії) невеличкі млинці з домашнього сиру – ще один шедевр традиційної української кухні. Солодкі сирники відмінно смакують не тільки зі сметаною, а й із медом чи варенням.

Смажені класичні

1 кілограм жирного сиру, 12 столових ложок борошна, 8 столових ложок цукру, 1 яйце, 2 столові ложки цукрової пудри, олія для смаження.
Сир перетріть через дрібне сито й відіжміть, щоб рідина стекла. Додайте яйце, цукор і добре перемішайте. Поступово всипте просіяне борошно й вимісіть масу ложкою. Вона має стати однорідною і тримати форму.
Змочіть руки у холодній воді й сформуйте з щільного тіста круглі коржики. Інший варіант – розкачати тісто в пласт товщиною 1 сантиметр і вирізати коржики за допомогою склянки.
Обсмажте сирники на сковороді з олією на середньому вогні з обох боків до зарум’янювання. Присипте готові вироби цукровою пудрою.

Смажені з апельсиновим присмаком

1 кілограм сиру, 100 грамів борошна, 80 грамів цукру, 1 великий апельсин, 2 яйця, дрібка солі, олія для смаження.
За допомогою тертки зніміть з апельсина цедру. Потім вичавіть сік. Окремо змішайте сир, яйця, цукор і сіль. Перебийте масу блендером до однорідної консистенції, додайте апельсинову цедру й сік, ретельно перемішайте. Всипте борошно й знову перемішайте.
Столовою ложкою викладіть тісто на розігріту сковорідку з олією. Смажте сирники з обох боків до зарум’янювання.

Печені в духовці

0,6 кілограма сиру (не вологого), 80 грамів сметани (20%), 3 яйця, 60 грамів вершкового масла, 6 столових ложок манної крупи, 6 столових ложок цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1,5 чайної ложки розпушувача, олія.
З’єднайте сир, яйця, звичайний і ванільний цукор. Усе розітріть, а потім ще й збийте міксером до пухкої консистенції. Додайте сметану, манку, розпушувач і розтоплене вершкове масло. Залиште на 15 хвилин в теплому місці, щоб манна крупа набухла. Потім перемішайте й залиште настоюватися ще протягом 15 хвилин.
Силіконові формочки змастіть олією і на дві третини наповніть тістом. Відправте в розігріту духовку. Випікайте при 180°С близько півгодини.

Тушковані в соусі

1,2 кілограма жирного сиру, 4 яйця, 140 грамів вершкового масла, 1,5 склянки борошна, 8 – 10 столових ложок цукру, 2 чайні ложки солі, олія для смаження. Для соусу: 1 склянка молока, 8 столових ложок сметани (20%), 4 столові ложки рідкого меду.
Яйця збийте до появи бульбашок. Окремо ретельно розітріть сир із цукром і вершковим маслом. Обидві маси з’єднайте, додайте сіль і борошно. Замісіть тісто, сформуйте руками оладки й обсмажте на олії по 2–3 хвилини з кожного боку до утворення рум’яної скоринки.
У чистій глибокій сковорідці змішайте молоко, сметану й мед. Доведіть соус до кипіння на середньому вогні. Покладіть у киплячий соус сирники, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні протягом 4 хвилин.

Варені «ледачі»

750 грамів жирного сиру, 100 грамів цукру, 3 яйця, 200 грамів манної крупи, дрібка солі.
Сир розітріть із цукром і сіллю. Додайте яйця і все ретельно розмішайте. Всипте манну крупу, знову розмішайте й залиште масу в теплому місці на 20 хвилин.
Сформуйте з тіста ковбаску, наріжте на шматочки й відправте їх у киплячу підсолену воду. Варіть 3–5 хвилин. Потім відкиньте на друшляк.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий