Сюрприз для ласунів

Сюрприз для ласунів

Скільки б не було на столі смачних страв, без десерту свято здається несправжнім. Замість торта заклопотаним господиням можна спекти, наприклад, рулет. Виглядає він також чудово, смакує відмінно, а готується набагато швидше.

Бісквітний рулет із шоколадним кремом

200 мілілітрів молока, 210 грамів вершкового масла, 120 грамів борошна, 40 грамів картопляного крохмалю, 1 чайна ложка розпушувача, 290 грамів цукру, 3 яйця, 3 жовтки, 10 грамів какао-порошку, 2 столові ложки коньяку, дрібка ванільного цукру, дрібка солі.
У сотейнику підігрійте 30 грамів вершкового масла і 70 мілілітрів молока. Яйця, жовтки і 160 грамів цукру збийте в піну.
Борошно просійте з 20 грамами крохмалю, розпушувачем, ваніліном і сіллю. Акуратно змішайте з яєчною і молочно-масляною сумішами.
Тісто викладіть на вистелене пергаментом деко і випікайте 10 – 15 хвилин при 190 °С. Дістаньте з духовки і разом з пергаментом згорніть в рулет. Дайте охолонути.
Для приготування крему в сотейнику змішайте 130 мілілітрів молока, 130 грамів цукру і 20 грамів крохмалю. Доведіть до кипіння, а потім, помішуючи, варіть до загустіння.
Збийте 180 грамів вершкового масла до побіління і порціями підмішайте в охолоджений крем. Продовжуючи збивати, додайте какао-порошок і коньяк. Рулет звільніть від пергаменту і змастіть кремом. Залиште в холодильнику на 1 – 2 години. За бажанням полийте розтопленим шоколадом.

Поділися:

Добавить комментарий