Сливове  варення для  ласунів

Сливове варення для ласунів

Густе духмяне сливове варення надасть особливості навіть звичайному чаюванню. А якщо використати його для начинки пирогів чи пиріжків, вийде ароматна випічка, яка й у холодну пору року нагадає про літні щедроти наших садків.

Із цілих плодів

2 кілограми слив, 1, 5 літра води, 3 кілограми цукру.
Половину вказаного в рецептурі цукру розчиніть у 4 склянках води, доведіть до кипіння. Потім залийте сливи гарячим сиропом і витримайте масу 5 годин, щоб фрукти просочилися.
Варіть сливи у 4 прийоми. Кожне варіння повинно тривати 5 – 7 хвилин, а вистоювання між варіннями – близько 8 годин. Перед останнім варінням додайте в сливову масу сироп, приготований із другої половини цукру й 0, 5 літра води. Гаряче варення розкладіть у банки. Закатайте кришками.

Із плодів половинками

4 кілограми слив, 5, 2 кілограма цукру, 1, 6 літра води.
Сливи розберіть на половинки, видаліть кісточки. Приготуйте сироп із цукру й води, нагріваючи його на середньому вогні до повного розчинення цукру. Залийте гарячим сиропом підготовані сливи.
Варіть варення у 3 прийоми. Час варіння – 10 хвилин, час вистоювання – 8 годин. Готовому варенню дайте трохи охолонути, а потім розфасуйте в банки й закатайте кришками.

Із присмаком кориці

1 кілограм слив, 600 грамів цукру, 1 чайна ложка меленої кориці.
Із слив видаліть кісточки, а м’якуш подрібніть за допомогою блендера, засипте цукром, додайте корицю і перемішайте. Залиште постояти до розчинення цукру.
Налийте 2 ополоники сливової маси в каструлю з широким дном і варіть, періодично помішуючи, до загустіння. Перелийте в банку й знову налийте в каструлю 2 ополоники сливової маси. Так зваріть усе варення, закатайте банки кришками.

Густе, хоч ножем ріж

1 кілограм слив, 1 кілограм цукру, 0, 5 склянки води.
Із слив видаліть кісточки, а половинки плодів наріжте часточками. Засипте сливову масу цукром, влийте воду, перемішайте й залиште на ніч. Протягом цього часу фрукти пустять сік.
Поставте каструлю із сливами на середній вогонь і варіть, помішуючи, протягом 35 хвилин. Утворювану піну періодично знімайте. Розлийте варення в підготовані банки, закатайте кришками.

Із лимонним соком, у духовці

1 кілограм слив, 0, 5 кілограма цукру, 2 зірочки анісу, 2 чайні ложки лимонного соку.
Видаліть із слив кісточки і помістіть половинки фруктів в глибоку форму для випічки. Засипте цукром, додайте аніс. Дайте постояти 2 години, щоб почав утворюватися сік.
Відправте форму з фруктами в розігріту до 150 градусів духовку і, зрідка помішуючи, томіть сливову масу протягом 1,5 години, поки не загусне сироп. Перекладіть готове варення в банки, закатайте кришками.

Поділися:

Добавить комментарий