Смаколики до чаю

Смаколики до чаю

Продовжуються новорічні свята, й у нас знову буде час сходити в гості чи запросити друзів до себе. Майже неодмінним пригощанням під час такого теплого спілкування є ароматна домашня випічка.

Горіхові коржики

3 склянки борошна, 1 склянка цукру, 1 склянка кефіру, 1 яйце, 0,5 чайної ложки соди, 2 столові ложки олії, 1 склянка волоських горіхів, дрібка солі, трішки кориці.
З’єднуємо кефір із цукром і 1 яєчним жовтком. Додаємо соду, погашену оцтом, і дрібку солі. Розмішуємо й вливаємо тонким струменем олію. Потім поступово всипаємо борошно та подрібнені горіхи й замішуємо тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 45 хвилин у теплому місці. Далі розділяємо тісто на кілька рівних частин, кожну з яких розкачуємо в пласт товщиною 1 сантиметр. Зверху посипаємо корицею і за допомогою формочки вирізаємо коржики.
Деко змащуємо маргарином і присипаємо борошном. Викладаємо коржики в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Потім трішки зменшуємо вогонь і випікаємо ще 10 хвилин.

Смажені хрумчики

2 яйця, 2 склянки борошна, 2 столові ложки цукру, 1 склянка сметани, 200 мілілітрів олії для смаження, цукрова пудра для присипки.
Яйця, цукор та сметану змішуємо в посудині й, додаючи борошно, замішуємо круте тісто. Розкачуємо його в тонкий пласт і ріжемо ножем на невеликі ромбики. В центрі кожного робимо надріз і вивертаємо кінці виробу через утворений отвір. Обсмажуємо хрумчики в гарячій олії до світло-золотого кольору. Для цього знадобиться глибока сковорідка. Коли готові ласощі трішки вихолонуть, посипаємо цукровою пудрою.

Поділися:

Добавить комментарий