Солодка випічка до чаю

Солодка випічка до чаю

У холодну погоду хочеться зігрітися чаєм. А найкраще до цього ароматного напою смакує, звісно ж, домашня випічка.

Пряники на кефірі

350 мілілітрів кефіру, 1 склянка цукру, 2 жовтки, 1 білок, 1 столова ложка меду, 3 столових ложки олії, 1 чайна ложка соди, 800 грамів борошна. Для помадки: 3 столових ложки цукру, 1 білок.
У велику миску влийте 2 жовтки і 1 білок, додайте цукор, мед, кефір і олію. Усе збийте до однорідної консистенції.
Борошно змішайте з содою і просійте в підготовану масу. Все перемішайте й замісіть тісто. Розкачайте тісто в пласт і виріжте за допомогою склянки пряники. Перекладіть на деко, поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте протягом 25 хвилин.
У миску влийте білок, що залишився, і додайте 3 столових ложки цукру. Збийте вінчиком до повного розчинення цукру.
Готові пряники дістаньте з духовки, змастіть помадкою і поставте назад іще на 10 хвилин. Потім вийміть, перекладіть на тарілку і залиште остигати.

Печиво «Хвильки»

0,5 кілограма просіяного борошна, 250 грамів вершкового масла, 1 склянка цукру, 3 жовтки, щіпка соди, ванілін.
До жовтків додайте цукор, ретельно перемішайте і збивайте за допомогою звичайного вінчика чи міксера, поки суміш набуде пишної консистенції і білого кольору.
Розм’якшене масло розімніть виделкою, покладіть до жовтків з цукром і ретельно змішайте. Потім додайте ванілін, соду й знову все перемішайте. Цукор повинен повністю розчинитися.
Періодично перемішуючи отриману масу, засипте в неї невеликими порціями просіяне борошно. Замісіть тісто, розділіть на кілька частин, з кожної сформуйте ковбаску. Обмотайте заготовки харчовою плівкою і покладіть у холодильник на 30 хвилин.
Тим часом увімкніть духовку й розігрійте до 190–200 градусів. На деко покладіть пергаментний папір. Охолоджене тісто пропустіть через м’ясорубку. Отримувані хвилясті смужки зрізайте з решітки ножем, регулюючи довжину кожного виробу.
Перекладіть заготовки на деко й випікайте 25–30 хвилин до рум’яного кольору.

Печиво сирне

250 грамів кисломолочного сиру (9%), 100 грамів кефіру, 250 грамів борошна, 9 чайних ложок цукру, дрібка солі. Для начинки: 2 яблука, цукор, кориця за смаком.
Сир розімніть і перетріть з цукром та сіллю. Влийте кефір, перемішайте, додайте потроху борошно. Замісіть еластичне тісто. Розділіть його на дві частини й кожну розкачайте в пласт товщиною не більше 3 міліметрів. Поріжте пласти на квадратики розміром приблизно 5х5 см.
На кожен квадратик покладіть трохи дрібно нарізаних яблук, присипте їх дрібкою цукру та корицею. Защипніть, з’єднавши між собою два протилежних кінці квадратика.
Деко застеліть пергаментом. Випікайте печиво в духовці до зарум’янення.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий