Страви з фаршу: ситно і смачно

Страви з фаршу: ситно і смачно

Найчастіше господині використовують фарш для приготування котлет. Смажаться вони швидко, смакують відмінно. Якщо ж хочеться урізноманітнити звичайне меню, можна освоїти кілька нових рецептів, де головним інгредієнтом так само є подрібнене м’ясо.

Балканські ковбаски «чевапчичі»

0,5 кілограма яловичого фаршу, 1 цибулина, по 1 чайній ложці майорану і паприки, 1 столова ложка оливкової олії, 50 мілілітрів мінеральної газованої води, олія, перець чорний мелений, сіль за смаком.
Готовий фарш іще раз пропустіть через м’ясорубку. Додайте всі спеції і дрібно посічену цибулю, добре вимішайте. Влийте мінеральну воду й знову ретельно вимішайте фарш протягом 10 хвилин. Потім залийте його оливковою олією так, щоб на поверхні утворилася жирна плівка, і відправте у холодильник на 8 годин.
Сформуйте з фаршу довгасті ковбаски довжиною і товщиною, як звичайна сосиска. Обсмажте на сковорідці з олією до хрусткої скоринки з усіх боків.

Грузинський люля-кебаб

1 кілограм свинини, 0,5 кілограма яловичини, 300 грамів свинячого сала, 2 цибулини, 3 зубці часнику, 1 чайна ложка насіння зіри (кмин), 0,5 чайної ложки насіння коріандру, жменя сушеного барбарису, перець чорний мелений, сіль за смаком. Дерев’яні шпажки.
М’ясо пропустіть через м’ясорубку, використавши решітку з найбільшими отворами. Для перемелювання сала підійде звичайна решітка. Обидві маси з’єднайте, додайте дрібно посічену цибулю, пропущений через прес часник і перемішайте.
Насіння зіри та коріандру прогрійте на сухій сковороді 1 – 2 хвилини. Посоліть, поперчіть, додайте барбарис.
Фарш добре вимішайте та відбийте руками на столі. Затягніть фарш харчовою плівкою і відправте на 2 год у холодильник.
З охолодженого фаршу сформуйте заготовки. Для цього мокрими руками наліпіть фарш довкола дерев’яних шпажок. Візьміть до уваги, що шар фаршу має бути не дуже товстим.
Укладіть вироби на застелене фольгою деко й відправте в розігріту до 200°C духовку на 20 – 30 хвилин. Протягом цього часу двічі перевертайте, щоб делікатеси добре просмажилися і не пригоріли.

Гречаники лемківські

0,5 кілограма свинячого фаршу, 0,5 склянки гречаної крупи, 1 яйце, 2 цибулини, 1 морквина, 0,5 склянки води, перець чорний мелений, сіль за смаком.
Гречану крупу ретельно промийте, залийте водою і залиште до набухання. Цибулю посічіть, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на олії до золотистості.
У фарш додайте яйце, сіль, перець і перемішайте.
Злийте з гречки воду, покладіть розм’якшену крупу до фаршу й вимішайте. З’єднайте цю масу з овочами та ще раз ретельно вимішайте. На деко для запікання налийте гарячу воду, викладіть сформовані круглі гречаники й відправте в розігріту до 190 °C духовку на 40 хвилин.

Биточки звичайні

1 кілограм яловичого фаршу, 3 цибулини, 2 яйця, 200 грамів сметани, 200 грамів твердого сиру, перець чорний мелений, сіль.
Змішайте фарш із двома подрібненими цибулинами і яйцем. Посоліть, поперчіть. Сформуйте з фаршу невеликі битки, викладіть на застелене пергаментом деко. Третю цибулину наріжте тонкими кільцями. Кожен биток змастіть сметаною, викладіть зверху кілька кілець цибулі. Відправте деко в розігріту до 180°C духовку на 15 хвилин. Натріть на крупній тертці сир, посипте ним биточки і відправте запікатися ще на 5 хвилин.

Добавить комментарий