Страви з курячих  потрушків

Страви з курячих потрушків

Із цих відносно недорогих продуктів можна приготувати чимало смачних і навіть вишуканих страв. Тож можна водночас і поекспериментувати, і подивуватись несподіваному результату, і посмакувати.
Спеції додадуть потрушкам пікантності, а вершки, сметана чи твердий сир – ніжності.

Гарячий салат

По 200 грамів курячих сердець, шлунків і печінки, 1 солодка перчина червоного кольору, 1 цибулина, 20 грамів білого обсмаженого кунжуту, 40 мілілітрів олії, 80 мілілітрів соєвого соусу, 100 грамів цукру, 10 грамів крохмалю, 2 зубки часнику, 3 грами перцю чорного меленого, шматочок (3 см) кореня імбиру, 10 мілілітрів води.
На розігрітій з олією сковороді обсмажте шлунки протягом 5 хвилин, додайте сердечка, а через 5 хвилин – печінку. Все разом смажте ще 5 хвилин.
Окремо обсмажте до прозорості нарізану чвертькільцями цибулю. Додайте нарізаний соломкою солодкий перець і смажте ще 5 хвилин. Далі покладіть нарізаний тонкою соломкою корінь імбиру, вичавіть часник.
Для приготування заправки змішайте соєвий соус, цукор, розчинений у воді крохмаль, мелений чорний перець.
Перекладіть овочі на сковороду до потрушків, додайте заправку, перемішайте і смажте 5 хвилин. Готовий салат присипте обсмаженим кунжутом.

Печеня в горщиках

1 кілограм курячих шлунків, 1 кілограм картоплі, 1 кілограм свіжих печериць, 2 морквини, 2 цибулини, 2 склянки води, склянка вершків 20-відсоткової жирності, два лаврових листки, 1 віхтик кропу, перець горошком, суміш трав для печені, олія, сіль.
Шлуночки поріжте на четвертинки, а цибулю – півкільцями. Обсмажте все разом на сковороді, потім зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою, доливаючи воду, 25 хвилин.
Окремо обсмажте нарізані печериці. Картоплю поріжте кубиком, моркву натріть на крупній тертці.
На дно горщиків для печені викладіть шлунки з цибулею, потім гриби і моркву, зверху – картоплю. При цьому кожен шар присолюйте й посипайте спеціями. Залийте вершками й відправте в духовку на 30 хвилин.

Відбивні

600 грамів курячих шлунків, 2 зубки часнику, 100 мілілітрів олії, сіль, перець чорний мелений, інші приправи за смаком.
Вимиті й очищені від жиру та плівок шлунки відбийте під плівкою. Посоліть, поперчіть, змастіть іншими улюбленими спеціями і залиште промаринуватися.
Викладіть заготовки в сковорідку з розігрітою олією. Підрум’яньте з двох боків, влийте трохи води й тушкуйте до м’якості та випаровування вологи.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий