Свіжі помідори корисні не всім

Свіжі помідори корисні не всім

При деяких захворюваннях томати можуть завдати шкоди здоров’ю. Всім відомо, що помідори містять антиоксидант лікопін, неймовірно корисний для шкіри і здоров’я в цілому. Крім цієї речовини, в томатах є безліч інших цінних мікро- та макроелементів.
Але, як виявилося, вживати помідори можна далеко не всім. Лікарі рекомендують утримуватися від цього овоча людям із захворюваннями суглобів. Щавлева кислота, що міститься в помідорах, негативно впливає на суглоби, викликаючи неприємні симптоми, погіршуючи самопочуття при хронічних захворюваннях.
Червоні помідори та інші яскраві овочі, фрукти, ягоди можуть викликати серйозну алергічну реакцію, тому алергікам краще взагалі їх не їсти.
При жовчнокам’яній хворобі. Томати мають потужний жовчогінний ефект, який може спровокувати виведення каменів із жовчного міхура, а це загрожує сильними болями й терміновою операцією.
Тим, у кого є порушення в роботі нирок. Кислоти, що містяться в томатах, порушують водно-сольовий баланс, через що можуть загостритися захворювання нирок і органів сечостатевої системи. Надмірне вживання помідорів може призвести до утворення каменів у нирках, але тільки в тому випадку, якщо організм людини схильний до сечокам’яної хвороби.
Досить помірно слід вживати томати людям із панкреатитом та іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
«Сердечникам» і людям із захворюваннями судинної системи не можна їсти консервовані та мариновані помідори, а ось свіжі плоди, навпаки, їм дуже корисні.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий