Традиційно на новорічному столі будуть улюблені багатьма поколіннями салати “Олів’є” та “Оселедець під шубою”. На додачу можна приготувати ще кілька нових салатів. Рецептів на всі смаки дуже багато. Серед найпопулярніших і доступних за ціною – салати на основі курятини.
“Апельсинова нотка”
250 грамів листя салату, 300 грамів курячого філе, 1 великий апельсин, 100 грамів сиру “Фета”, 50 грамів волоських горіхів, 8 столових ложок натурального йогурту без наповнювачів (для заправки), сіль, чорний мелений перець.
Куряче філе поздовжньо розріжте навпіл, з обох боків натріть сіллю та перцем і обсмажте на середньому вогні на оливковій олії по 7 – 8 хвилин з кожного боку. Потім наріжте невеликим кубиком.
Апельсин очистіть від шкірки й подрібніть кубиком середнього розміру. Ядра горіха обсмажте на сухій сковорідці до характерного запаху та подрібніть довільно.
Листя салату порвіть руками і викладіть у салатницю. Туди ж додайте нарізане куряче філе, шматочки апельсина та підсмажені горіхи. Заправте салат 4 столовими ложками йогурту й акуратно перемішайте. Зверху викладіть шматочки сиру “Фета”, полийте рештою йогурту.
“Ніжність”
300 грамів курячого філе, 1 баночка консервованої кукурудзи, 5 варених яєць, 300 грамів твердого сиру, 150 грамів майонезу, 2 зубчики часнику, перець чорний горошком.
Відварене у підсоленій воді куряче філе наріжте кубиком. На крупній тертці натріть твердий сир, а в іншу посудину – відварені яйця.
На блюдо викладайте підготовлені продукти шарами, кожен з яких змащуйте майонезом. Послідовність шарів така: курятина, яйця, консервована кукурудза, сир. Зверху салат можна притрусити сиром, натертим на дрібній тертці.
“Зимовий хрустик”
1 куряча грудка, 100 грамів солоного крекеру, 3 яйця, 3 свіжих огірки, 2 солодкі перчини, 2 яблука, 200 грамів майонезу.
Курятину запечіть у духовці, відділіть м’ясо від кістки й подрібніть кубиком. Відварені яйця, перець, огірки і яблука поріжте кубиком. Усі інгредієнти складіть у каструлю. Заправте салат майонезом. Подавайте до столу в красивому салатнику.
“Виноградник”
300 грамів копченого курячого філе, 4 яйця, 150 грамів твердого сиру, 250 грамів винограду без кісточок, 150 грамів майонезу, 4 скибочки батона (для сухариків), 0,5 чайної ложки приправи “Прованські трави”, 1 столова ложка оливкової олії.
Наріжте скибки батона кубиком, посипте приправою і скропіть оливковою олією. Перемішайте й відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Потім залиште остигнути.
Курятину, сир, відварені яйця також наріжте кубиком. Додайте порізаний навпіл виноград. Заправте салат майонезом. Викладіть у святкову посудину гіркою, а зверху присипте сухариками.
“Екзотика”
200 грамів курячої грудки, 3 ківі, 100 грамів твердого сиру, 3 яйця, майонез чи сметана для заправки.
Куряче філе відваріть у підсоленій воді до готовності й наріжте дрібним кубиком. Так само подрібніть твердий сир, відварені яйця і очищені ківі. Усі продукти змішайте в мисці й заправте майонезом чи сметаною до смаку.

