Святкові салати

Святкові салати

Традиційно на новорічному столі будуть улюблені багатьма поколіннями салати «Олів’є» та «Оселедець під шубою». На додачу можна приготувати ще кілька нових салатів. Рецептів на всі смаки дуже багато. Серед найпопулярніших і доступних за ціною – салати на основі курятини.

«Апельсинова нотка»

250 грамів листя салату, 300 грамів курячого філе, 1 великий апельсин, 100 грамів сиру «Фета», 50 грамів волоських горіхів, 8 столових ложок натурального йогурту без наповнювачів (для заправки), сіль, чорний мелений перець.
Куряче філе поздовжньо розріжте навпіл, з обох боків натріть сіллю та перцем і обсмажте на середньому вогні на оливковій олії по 7 – 8 хвилин з кожного боку. Потім наріжте невеликим кубиком.
Апельсин очистіть від шкірки й подрібніть кубиком середнього розміру. Ядра горіха обсмажте на сухій сковорідці до характерного запаху та подрібніть довільно.
Листя салату порвіть руками і викладіть у салатницю. Туди ж додайте нарізане куряче філе, шматочки апельсина та підсмажені горіхи. Заправте салат 4 столовими ложками йогурту й акуратно перемішайте. Зверху викладіть шматочки сиру «Фета», полийте рештою йогурту.

«Ніжність»

300 грамів курячого філе, 1 баночка консервованої кукурудзи, 5 варених яєць, 300 грамів твердого сиру, 150 грамів майонезу, 2 зубчики часнику, перець чорний горошком.
Відварене у підсоленій воді куряче філе наріжте кубиком. На крупній тертці натріть твердий сир, а в іншу посудину – відварені яйця.
На блюдо викладайте підготовлені продукти шарами, кожен з яких змащуйте майонезом. Послідовність шарів така: курятина, яйця, консервована кукурудза, сир. Зверху салат можна притрусити сиром, натертим на дрібній тертці.
«Зимовий хрустик»
1 куряча грудка, 100 грамів солоного крекеру, 3 яйця, 3 свіжих огірки, 2 солодкі перчини, 2 яблука, 200 грамів майонезу.
Курятину запечіть у духовці, відділіть м’ясо від кістки й подрібніть кубиком. Відварені яйця, перець, огірки і яблука поріжте кубиком. Усі інгредієнти складіть у каструлю. Заправте салат майонезом. Подавайте до столу в красивому салатнику.

«Виноградник»

300 грамів копченого курячого філе, 4 яйця, 150 грамів твердого сиру, 250 грамів винограду без кісточок, 150 грамів майонезу, 4 скибочки батона (для сухариків), 0,5 чайної ложки приправи «Прованські трави», 1 столова ложка оливкової олії.
Наріжте скибки батона кубиком, посипте приправою і скропіть оливковою олією. Перемішайте й відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Потім залиште остигнути.
Курятину, сир, відварені яйця також наріжте кубиком. Додайте порізаний навпіл виноград. Заправте салат майонезом. Викладіть у святкову посудину гіркою, а зверху присипте сухариками.

«Екзотика»

200 грамів курячої грудки, 3 ківі, 100 грамів твердого сиру, 3 яйця, майонез чи сметана для заправки.
Куряче філе відваріть у підсоленій воді до готовності й наріжте дрібним кубиком. Так само подрібніть твердий сир, відварені яйця і очищені ківі. Усі продукти змішайте в мисці й заправте майонезом чи сметаною до смаку.

Поділися:

Добавить комментарий