Святкові закуски: апетитно і вишукано

Святкові закуски: апетитно і вишукано

Смачні закуски вигідно доповнюють новорічне меню. Вони можуть бути і гарячими, і холодним, і легкими, і ситними. Зазвичай господині стараються, щоб закуски не тільки «підігрівали» апетит, а й цікаво виглядали, підкреслюючи вишуканість святкового столу.

Свинина із «сюрпризом»

1 кілограм м’якуша свинини, 200 грамів твердого сиру, 200 грамів шинки, 4 яйця, 400 грамів панірувальних сухарів, 4 столові ложки борошна, 2 столові ложки вершкового масла, олія для смаження, 2 щіпки перцю чорного меленого, сіль.
У трьох окремих мисках підготуйте борошно, панірувальні сухарі, збовтані виделкою яйця.
М’ясо наріжте скибочками завтовшки 1,5 сантиметра й кожен шматок ретельно відбийте. Посипте м’ясо сіллю і перцем. На середину кожної відбивної покладіть шматочок сиру і шматочок шинки. Складаючи краї відбивної всередину, сформуйте прямокутний виріб, посипте його борошном, занурте в збиті яйця і ретельно обкачайте в панірувальних сухарях. Обсмажте на сковороді з олією по 2–3 хвилини з кожного боку. Після цього жир зі сковороди злийте, додайте вершкове масло й продовжуйте смаження ще протягом 2 хвилин.

Рулет із червоною рибою

1 лаваш, 180 грамів м’якого вершкового сиру, 200 грамів філе малосольної кети, віхтик кропу, 3 мілілітри лимонного соку.
Рибу наріжте щонайдрібніше, додайте посічений кріп, вершковий сир і лимонний сік. Усе перемішайте.
Розподіліть начинку по лавашу рівним тонким шаром. Скачайте лаваш у рулет, загорніть у харчову плівку й приберіть у холодильник на 30 хвилин, щоб лаваш добре просочився. Охолоджений рулет наріжте ножем на порції.

Курятина з ананасами

Куряче філе, ананаси консервовані кружечками, твердий сир, майонез, олія, перець чорний мелений, сіль.
Філе курячої грудки наріжте пластинами 1,5 сантиметра й, накривши харчовою плівкою, відбийте кожен шматок з двох боків. Потім посоліть м’ясо, поперчіть і викладіть на змащене олією деко. Кожен шматок змастіть майонезом, зверху покладіть по кружечку ананаса й посипте натертим на крупній тертці сиром.
Відправте курятину з ананасами в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.

Чорнослив із начинкою

600 грамів крупного в’яленого чорносливу, 200 грамів твердого сиру, 4 зубці часнику, 4 яєчні жовтки, 100 грамів волоських горіхів, 4 столові ложки майонезу, віхтик зеленої петрушки.
Ядра горіхів підсмажте в духовці при температурі 170 градусів протягом 15 хвилин. Потім дрібно наріжте. Варені яйця розберіть на білки (для цієї страви вони не знадобляться) і жовтки, які подрібніть виделкою. Петрушку посічіть. Сир натріть на дрібній тертці. Часник пропустіть через прес. Усі інгредієнти з’єднайте й заправте майонезом.
Чорнослив помийте, залийте окропом і залиште під кришкою на 5 хвилин. Розпарений чорнослив трохи порозрізайте вздовж, щоб зручно було наповнювати начинкою. На вигляд готова страва нагадуватиме знаменитий морепродукт – мідії. Подавайте фарширований чорнослив на блюді з листям салату.

Добавить комментарий